Fudbal

[ Izvor: meridiansport.rs ]

10. 04. 2024. 13:57 0

Istorijski pečat Don Karla u Ligi šampiona

Fudbalski bogovi su režirali spektakl! Utakmica između Mančester Sitija i Real Madrida je bila pravi hedonistički užitak, a ostaće upamćena po istorijskoj noti – Karlo Anćeloti je postao prvi trener koji je vodio 200 utakmica u Ligi šampiona.

Do rekorda je stigao u svojoj 21. sezoni, a sinoć je na Barnabeu potpisao jubilej i to u kakvoj utakmici. Putovanje do cifre od 200 je bilo neverovatno – vodio je čak osam timova:

Parma (6), Juventus (10), Milan (73), Čelsi (18), PSŽ (10), Bajern (12), Napoli (12) i Real Madrid (59).

Saldo kaže: 114 pobeda, 45 remija i 41 poraz.

- To je veliko postignuće. Sećam se svoje prve utakmice, bila je to protiv Sparte iz Praga kad sam bio u Parmi. Doći do 200 utakmica znači puno. Uspeh je preživeti toliko godina u fudbalu, posebno u mojim godinama - rekao je Anćeloti.

Italijan je vlasnik još jednog rekorda, onog još važnijeg – menadžer je sa najviše titula Lige šampiona (četiri), kao i pobeda (114).

Dva Ušata pehara je osvojio sa Realom, a dva sa Mialnom. Pored svega pomenutog – prvi i jedini je trener koji je vodio ekipu u pet finala Lige šampiona.

Iza njega po broju utakmica u Ligi prvaka je Aleks Ferguson sa 190 susreta, a slede Arsen Venger (178), Pep Gvardiola (168), Žoze Murinjo (145), Mirčea Lučesku (115), Dijego Simeone (101), Jirgen Klop (100), Masimilijano Alegri (100)…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati