Fudbal

[ Izvor: Sport klub/Branko Spasojević ]

09. 04. 2024. 09:14 8

Nema novog ugovora za Piksija?!

Nema novog ugovora za Dragana Stojkovića. Niti će, sudeći prema poslednjim informacijama iz Fudbalskog saveza Srbije, biti u dogledno vreme. Selektor je na čekanju, ideja o produžetku saradnje i posle Evropskog prvenstva izgubila se sa martovskim utakmicama. Bez nagoveštaja kada bi i u kojem obliku mogla da vaskrsne.

Iako FSS nije merodavna adresa za priču o Piksijevom slučaju, jer aktuelni selektor i dalje ima težinu da mimo institucija, kakva je odavno i unutardržavna praksa, rešava sopstveni status, srpska kuća fudbala morala bi da povuče barem formalne korake u procesu imenovanja timskog kormilara.

Praktično, konačnu odluku o novom ugovoru za Dragana Stojkovića moraće da donese Izvršni odbor FSS. Sednica fudbalske vlade nije ni zakazana, iz jednostavnog razloga – o selektorovom ugovoru više niko ni ne priča.

Nezvaničan razlog mogao bi da se krije u lošim partijama srpskog tima protiv Rusije (0:4) i Kipra (1:0).

Očigledni su bili problemi u igri, stare i više puta reprizirane boljke bile su tema i kasnije u visokim državnim krugovima. Navodno, ceh je platio, ni kriv, ni dužan, potpredsednik Branislav Nedimović, usput i dobio uputstvo da „prikoči“ sa realizacijom viđenog aranžmana sa selektorom.

Poslednjih dana, međutim, pojavila se informacija da je propao i takozvani plan „B“.

Prema istom, selektoru bi trebalo da bude ponuđen uslovni ugovor – u slučaju izlaska iz grupne faze Prvenstva Evrope. Eventualni raskid, posle Nemačke, prethodno uslovljen pukim učešćem na EP, podrazumevao bi i fiksno precizirano obeštećenje selektoru za raskid ugovora. Pominjalo se nekoliko stotina hiljada evra, ali… Ideja je sasečena u korenu, pa se nije ni našla u finalnim razmatranjima.

Problem je što u ovom trenutku nema jasnog signala sa Andrićevog venca o konačnom rešenju statusa selektora.

Iako su u konačnom zbiru i dalje velike šanse da Stojković za rezultatske uspehe u tri godine dugom mandatu bude nagrađen ugovorom do 2026, jedan od najdragocenijih resursa svakog državnog tima, a to je vreme, polako curi. U ovom trenutku, najmanje je poželjno da Piksi i FSS ponovo uđu u polje neizvesnosti i to pedesetak dana uoči početka priprema za prvenstvo u Nemačkoj. U ionako nestabilnom tlu, nesigurnost bi dobila dramatičnu težinu, pogubnu za tim.

O tome, ipak, na Terazijama 35 niko ne razmišlja. Dani prolaze, odgovora nema ni iz terazijskog komšiluka. Čeka se ponovo Andrićev venac...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati