Fudbal

Direktno.rs

01. 04. 2024. 20:51 5

"Vučićeva stadionska groznica u Loznici doživela fijasko"

Prve dve utakmice prolećnog dela fudbalskog prvenstva Srpske lige pokazale su da je Vučićeva stadionska groznica u Loznici doživela potpuni fijasko. Na novoizgrađenom stadionu, koji je građane Srbije do sada koštao 32 miliona evra, po sunčanom vremenu i uz besplatan ulaz skupilo se tek nekoliko stotina gledalaca po utakmici - izjavio je Božidar Đedović, predsednik odbora Stranke slobode i pravde u Loznici, čiju izjavu prenosimo u celosti.

Đedović je oceno da se lokalni SNS služi obmanama građana pokušavajući tako da brani opravdanost ulaganja pa je tako član gradskog veća zadužen za sport Milan Nedeljković, izjavio za skupštinskom govornicom da je na utakmici bilo 4000 gledalaca iako ga fotografije i medijski izveštaji demantuju, kao i da pompezno najvljivan kao stadion, građen po UEFA 4 standardu na kome će reprezentativne selekcije Srbije i klubovi igrati svoje međunarodne utakmice do daljeg će biti domaćin samo trećeligaškom takmičenju lokalnog kluba, još uvek, zbog niza nedostataka, nije dobio licencu od UEFA komisije, a do nje je deli još oko pola miliona evra ulaganja.

- Kada se uzme u obzir da Grad Loznica nema postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, da gradska naselja Klupci, Lozničko polje i Krajišnici dobrim delom nemaju rešenu kanalizaciju, da zdravstvena zaštita nije na zadovoljavajućem nivou, da u gradu vlada urbanistički i saobraćajni haos, da učenici nemaju besplatne udžbenike i da se nedovoljno ulaže u školski sport postavlja se pitanje opravdanosti ulaganja od 32 miliona evra u projekat koji nije u vrhu prioriteta potreba građana Loznice - objašnjava Đedović.

- Očigledno je da se radi o još jednom megalomanskom populističkom hiru Aleksandra Vučića iskorišćenom u marketinške predizborne svrhe a na radost njemu bliskih građevinskih firmi. I dok loznički ljubitelji fudbala još uvek čekaju UEFA licencu i najavljene međunarodne utakmice mlađih reprezentativnih selekcija i klubova, koji su uglavnom doživeli rezultatski krah ove sezone, kako bi izgradnja ovako skupog sportskog objekta imala kakvo takvo opravdanje nameću se Balaševićevi stihovi: Putuj Evropo i nemoj više čekati na nas - zaključio je Božidar Đedović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati