Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

16. 03. 2024. 18:26 0

Real grabi ka tituli: Osasuna lak zalogaj

Real Madrid je savladao Osasunu u 29. kolu La Lige rezultatom 4:2 zahvaljujući tandemu Valverde-Vinisijus.

Vinisijus je doveo "Galaktikose" već u četvrtom minutu u prednost. Iskoristio je veliku grešku Katene koji mu je predao loptu, istrčao ispred golmana i lako realizovao stopostotnu priliku. Osasuna je imala odgovor samo tri minuta kasnije. Potpuno je zaspala odbrana Reala pri izvođenju kornera, a Budimir i Erando su kombinovali sa jedne na drugu stativu, na kraju je hrvatski reprezentativac sa dva metra zakucao loptu u mrežu za izjednačenje domaćina.

Karvahal je posle odlične akcije i fenomenalnog snalaženja Federika Valverdea sopljnjim delom desne noge ponovo savladao Ereru i vratio Real u prednost. Do kraja poluvremena je Arnaiz mogao da postigne drugi gol za Osasunu u 41. minutu, ali je Lunin odlično odbranio i sačuvao prednost Madriđanima.

Real je odlučno krenuo u drugo poluvreme, a Federiko Valverde je bio posebno razigran. Prvo je asistirao kod gola novopečenom marokanskom reprezentativcu, Brahimu u 61. minutu, a potom je tri minuta kasnije odlično uposlio Vinisijusa i Real je ubedljivo vodio. Madriđani su ubacili u višu brzinu u drugom poluvremenu i nisu dozvolili domaćinu da se približi golu Andreja Lunina. Mogao je Real i da poveća prednost do kraja meča, ali je promašivao. Na kraju je „Galaktikosima“ pala koncentracija i u prvom minutu nadoknade je Munjoz na dodavanje Aresa smanjio na 4:2.

Četa Karla Anćelotija se učvrstila na prvoj poziciji, sada imaju 72 boda, deset više od Barselone, dok je Osasuna deseta sa 36 bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati