Fudbal

Milan Zarić

14. 03. 2024. 20:48 2

Živković eliminisao Dinamo iz Evrope

Fudbaleri zagrebačkog Dinama doživeli su težak poraz u Solunu i završili su evropsku priču za ovu sezonu. PAOK je predvođen Andrijom Živkovićem deklasirao "modre" sa 5:1 u revanšu osmine finala Lige koferencija, pa je sa ukupnih 5:3 prošao dalje. Živković je na ovom meču bio i strelac u 88. minutu.

Imao je Dinamo lepu zalihu iz prvog meča na "Maksimiru", budući da je pre sedam dana slavio sa 2:0, međutim ispostavilo se da tih plus dva nisu bili dovoljni da se eliminišu crno-beli iz Soluna.

Jer, Dinamo je očajno ušao u meč, PAOK je zaostatak iz prvog meča nadoknadio rezultat iz prvog meča, pa je već u 42. minutu imao rezultat koji ga vodi dalje (3:0).

Tim iz Soluna je do prednosti došao u 27. minutu, kada je Baba probio bedem ispred gola hrvatskog šampiona, da bi samo šest minuta kasnije prednost Dinama iz prvog meča bila anulirana, kada je Sučić postigao gol.

Da pomraćenje Zagrepčana u prvom delu bude potpuno, potrudio se Tomas, koji je u 42. minutu posle asistencije Tajsona povisio na 3:0.

Dinamo je pokušao da odgovori u nastavku, u čemu je delimično uspeo u 49. minutu, kada je Hodža smanjio na 3:1 i tako doneo gostima rezultat koji garantuje produžetke u Solunu, ali...

Taj rezultat je bio na snazi samo do 73. minuta, kada je plus tri crno-belima vratio Kulirakis na dodavanje Despodova, da bi konačnih 5:1 postavio Andrija Živković, srpski reprezentativac i kapiten PAOK-a, koji se u strelce upisao u 88. minutu sa penala.

Vredi napomenuti u to da je Dinamo pre gola Živkovića uspeo da zatrese protivničnku mrežu, no gol Petkovića je poništen posle gledanja VAR snimka.

Sve u svemu, Dinamo se propisno obrukao na "Tumbi", te je za hrvatskog šampiona evropska priča za ovu sezonu gotova. PAOK će, sa druge strane, u četvrtfinale Lige konferencija, a narednog protivnika saznaće u petak na žrebu.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati