Fudbal

Direktno.rs

07. 03. 2024. 21:13 0

Svilar blistao u rapsodiji Rome, "petarda" Liverpula

Fudbaleri Rome ubedljivo su savladali Brajton u Rimu sa 4:0 u prvom meču osmine finala Lige Evrope i tako se jednom nogom praktično već našli u četvrtfinalu drugog po jačini evropskog takmičenja.

Odličnu partiju pružio je reprezentativac Srbije Mile Svilar, koji je i na ovom meču sačuvao svoju mrežu upisavši tri odbrane, od kojih su dve bile izuzetno važne u prvom poluvremenu.

"Vučica" je povela već u 12. minutu, kada je Paulo Dibala iskoristio dodavanje Paredesa i matirao Stila, da bi u 43. Romelu Lukaku iskoristio veliku grešku Danka i udvostručio prednost svoje ekipe.

Brajton nije imao rešenja za ofanzivu Rome koja je stigla do novog gola u 64. minutu, kada je Đanluka Manćini iskoristio centaršut El Šaravija i pogodio za veliku radost domaćih navijača.

Konačan rezultat postavio je Brajan Kristante četiri minuta nakon toga i to posle nove asistencije El Šaravija.

Četvrtfinale Lige Evrope gotovo sigurno čeka i Liverpul koji je bio veoma ubedljiv u Pragu, gde je porazio Spartu sa 5:1.

Povremeni srpski reprezentativac Veljko Birmančević video je silni Liverpul koji je poveo već u šestom minutu posle gola Aleksisa Mekalistera sa penala.

Usledila je kanonada Darvina Nunjeza - Urugvajac je prvo u 25. minutu postigao fantastičan pogodak sa distance, da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena odmerenim udarcem povisio prednost svog tima.

Sparta je upravo posle akcije Birmančevića postigla gol zahvaljujući autogolu Bredlija praktično već u prvom napadu u drugom poluvremenu i smanjila na 1:3, ali je Luis Dijaz u 53. minutu doneo Liverpulu ponovo tri gola prednosti.

Salah je pogodio u 84. minutu, međutim gol nije priznat, ali sudija nije mogao ništa kod gola Dominika Soboslaija u četvrtom minutu nadoknade vremena, čime je postavljeno konačnih 5:1.

Iznenađenje večeri videli smo u Azerbejdžanu, gde je Karabag remizirao sa Bajerom iz Leverkuzena 2:2.

Imao je domaćin i dva gola prednosti posle prvog poluvremena, pogađali su Jasin Benzija u 26, pa Žuninjo u drugom minutu nadoknade vremena, pa se činilo da su izabranici Ćabija Alonsa na pragu poraza koji bi mogao i te kako da zaboli.

Španac je na poluvremenu izvršio tri izmene kada su ušli Frimpong, Džaka i Florijan Virc, a upravo je Virc smanjio zaostatak "farmaceuta" u 70. minutu.

Krenuo je Bajer na sve ili ništa do kraja utakmice i u drugom minutu nadoknade vremena uspeo da izvuče remi golom Patrika Šika u drugom minutu nadoknade vremena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati