Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

06. 03. 2024. 20:41 0

Bolt o Mbapeu: Devojčice trče brže od njega

Legendarni jamajkanski atletičar Jusein Bolt lepo se nasmejao na konstatacije i poređenja da je Kilijan Mbape bio blizu njegovog rekorda.

Bolt je pre 15 godina istrčao stotinu metara za 9,58 sekundi što do sada niko nije uspeo da nadmaši. Postavio je svetski rekord i zacementirao svoje ime među najvećima u istoriji "kraljice sportova", ili makar u sprintu.

Mbape je već godinama jedan od najbržih fudbalera u svetskom fudbalu, ali njegovih 10,9 sekundi je u atletskim uslovima - prava večnost.

Zbog toga je i Bolt odgovorio na poređenja sa njegovim rezultatom i pecnuo Mbapea.

- Smejao sam se kad sam to video, devojčice trče brže od toga - rekao je Bolt daljašu Andreasu Trajkovskom, osnivču Džampers Vorlda.

I istina, mada je Mbape zaista brz i ima dug korak, njegovih 10,9 sekundi bi ga ostavilo van 60 najboljih rezultata u istoriji ženskog sprinta na sto metara. Takođe bi ga ostavilo i tek na 433. mestu među dečacima do 18 godina samo po rezultatima iz prošle godine.

Naravno, Mbape je imao start iz hoda, a Bolt i ostali atletičari imaju start iz mesta, a ni uslovi u kojima se trči ne mogu da se porede.

Ko zna, možda bi Mbape u pravim atletskim uslovima bolje prošao, ali je ovako ni kriv ni dužan bio u žiži javnosti, jer su mediji preneli da je umalo oborio Boltov rekord.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati