Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

05. 03. 2024. 12:21 0

Duljaj dobio odlične vesti pred večiti derbi

Odbrana Partizana sa Svetozarom Markovićem u timu i bez njega nije ista, videlo se to i na minulom meču crno-belih protiv Železničara, a dobra vest po stručni štab, verovatno i navijače kluba iz Humske shodno navedenom je da će kapiten gotovo sigurno biti spreman za predstojeći 172. večiti derbi. Fudbaler će, posle nekoliko dana rada po posebnom programu, od srede u pun trenažni proces sa ostatkom ekipe kako bi potpuno spreman dočekao duel sa Crvenom zvezdom.

Marković je još krajem protekle radne sedmice odradio snimak spornog kolena magnetnom rezonancom i na njemu je utvrđeno da ne postoji nikakvo oštećenje, već da se pojavio mali otok (verovatno od loših podloga), koji se "naslanjao" na neki od nerava u toj regiji, stvarajući bol fudbaleru.

Sa određenim rizikom, odnosno "blokadom", kapiten crno-belih je verovatno mogao da igra i protiv Železničara, ali su trener Igor Duljaj i stručni štab gledali "širu sliku", činjenicu da je naredni meč večiti derbi, te je Marković pošteđen napora.

Umesto toga je odmah podvrgnut snimanju, potom i adekvatnim terapijama i vežbama pod nadzorom Andreje Milutinovića, koje su posle vikenda donele odličan efekat na igrača - otok i bol kolena su nestali, ali je odlučeno da se sa terapijom oporavkom nastavi i prva dva dana tekuće sedmice kako bi igrač od srede nesmetano trenirao.

Povratak kapitena je svakako odlična vest za stručni štab pred jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Jer se i protiv Železničara videlo da odbrana crno-belih bez Markovića deluje "razmagnetisano", da ne postoji lider u toj liniji tima, koji zajedno sa golmanom Aleksandrom Jovanovićem, komanduje i doprinosi čvrstini defanzivnog bloka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati