Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

23. 02. 2024. 05:53 1

Ima 92 godine, slepa je, ali voli Notingem (VIDEO)

Dirljiva scena na poslednjoj utakmici Notingem Foresta na Siti Graundu. U glavnoj ulozi je doživotna navijačica popularnih Šumara Vera Hil. Ova simpatična baka ima 92 godine i decenijama je prisustvovala utakmicama na Siti Graundu. Međutim, pre 15 godina morala je da odustane od sezonske karte kada je počela da gubi vid.

Ovih dana poverila se unuku da bi volela da još jednom uživo oseti atmoferu na stadionu i čuje navijačku himnu Notingem Foresta. Dovoljan razlog da ljudi iz ovog slavnog kluba brzo reaguju.

- Pozvali smo Veru da pored terena ispuni svoju najveću želju i još jednom čuje "Mull of Kintyre" - objavio je Notingem Forest na svom Tviter nalogu.

Pesma "Mull of Kintyre" postala je navijačka himna Notingem Foresta u periodu kada su se fudbaleri sa Siti Graunda popeli na krov Evrope. Pesma koju su proslavili Pol Makartni i grupa Wings objavljena je krajem 1977. pre nego što su je usvojili fanovi Šumara tokom sezone kada su osvojili titulu prvaka Engleske 1978. godine.

Poznato je da je Notingem Forest jedini klub na planeti, koji je samo jednom bio prvak svoje zemlje, a dva puta prvak Evrope. Generacija koju je predvodio slavni menadžer Brajan Klaf osvojila je Kup šampiona 1979. godine protiv švedskog Malmea (1:0), a onda godinu kasnije odbranila titulu protiv nemačkog Hamburgera SV (1:0). Čuveni tim činili su golman Piter Šilton, te Toni Vudkok, Trevor Frensis, Džon Robertson, Viv Anderson, Arči Gemil, Martin 0’Nil, Keni Barns, Lari Lojd, Piter Vit, Džon Mekgovern… Međutim, nikad više nisu bili prvaci Engleske.

Vera Hil je sve to proživela. I osvajanje Engleske i dve evropske titule i ispadanje iz lige i povratak na glavnu scenu… Sad je poželela da samo još jedno sve to oseti uživo na stadionu.

I to nije sve, klub je organizovao da je telefonom pozove Stjuart Pirs, njen omiljeni fudbaler Notingem Foresta i nekadašnji engleski reprezentativac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati