Fudbal

[ Izvor: Sport klub/Branko Spasojević ]

12. 02. 2024. 13:20 9

Rat u FSS: Nedimović odjavio Džajića za IO!

Zahuktava se proleće na superligaškim terenima, mnogo izazova na svim poljima i zjapećim frontovima vrvi od prve runde. U obrisima oslabljenog uticaja krovne organizacije, Fudbalskog saveza Srbije, opravdano pluta i „veš golemih briga“.

Izvršni odbor srpske kuće fudbala nije se, prema ranije uobičajenoj praksi, sastajao uoči drugog dela sezone, već je sednicu zakazao za – utorak.

I ništa ne bi bilo neuobičajeno - gust raspored bio je s prvim februarskim danima, mnogo obaveza za pojačano rukovodstvo FSS, tu je i uvek moćni Odbor za hitna pitanja - da pozivnice za sutrašnju sednicu nije potpisao Branislav Nedimović. Potpredsednik srpske kuće fudbala imao je ranije običaj da overava odluke fudbalske vlade, međutim, ovog puta premijerno je i zakazao skup Izvršnog odbora, čija tema bi trebalo da bude i novi vizuelni identitet državnog tima.

Nije tajna da su na Terazijama 35 odavno otvoreni frontovi, čija se dubina širi kako vreme prolazi. Čak su i akteri menjali položaje, grupisale su se nove snage i u zavisnosti od aktuelnog događaja zauzimale različite položaje.

U poslednjoj nejasnoći, serviranoj iz sedišta FSS, bode oči podatak da nema Dragana Džajića.

Sednica je sazvana prošle nedelje, pre Kongresa UEFA, na kojem se našao i predsednik srpske kuće fudbala. Prvi čovek IO redovno je u desetomesečnom mandatu potpivao pozivnice za prethodna zasedanja. Da li izostanak Džajićevog potpisa sa poziva za 11. sesiju Izvršnog odbora ima dublje korene i posledicu u unutarfrontovskoj raspodeli moći, u ovom trenutku, teško je proceniti.

Relevantnih sagovornika na složenu temu - nema.

Jak FSS, poslednjih godina, bio je brana voluntarizmu pojedinih klupskih glavešina, spremnih da i ono malo slobodnog prostora iskoriste za artikulaciju sopstvenih interesa. Rukovodstvo Crvene zvezde uspelo je prošlog leta da nametne nekoliko antifudbalskih propisa, poput vraćanja dvojnih registracija i ukidanja ograničenja broja stranaca iz Evropske unije, prethodno je na skandalozan način rešen slučaj prekinute utakmice Čukarički - Partizan.

Početak šampionata kasnio je sedam dana, žalba Kolubare Sudu za sportsku arbitražu izrodila je nove presedane…

Proleće je počelo, a već se javio Novi Pazar. Iz FSS nije bilo reakcije, iako su iz superligaškog kluba bili više nego oštri i u dva žestoka pisma zatražili smenu Dejana Santrača, predsednika Sudijske komisije.

U svetlu poslednjih sukoba logično je i pitanje – od koga se očekuju konkretni koraci i odgovori. Pogotovo što već naredna prvenstvena runda donosi nekoliko više nego zanimljivih utakmica. Pazarski uzvičnik mogao bi brzo da dobije još jedan par pored.

A, to bi već bio ozbiljan problem, uvod u probleme, čije rešavanje poslednjih meseci nije donelo ništa dobro fudbalskoj Srbiji. Naprotiv!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati