Fudbal

Direktno.rs

07. 02. 2024. 21:10 0

Osimen dao gol - sudija ga poništio i svirao penal za rivala?!

Fudbaleri Južne Afrike i Nigerije priredili su jedan od trenutaka za pamćenje u istoriji fudbala, budući da je napadaču "super orlova" Viktoru Osimenu poništen gol, te je potom sviran penal za rivala, kojim je Južna Afrika izjednačila na 1:1 i odvela meč na penale. Tamo je, ipak, slavila Nigerija sa 4:2 i otišla je u finale Afričkog kupa nacija.

Afrički kup nacija nije bio do sada toliko impresivan kada je reč o kvalitetu fudbala, ali jeste bio zanimljiv kad je reč o nekim čudnim situacijama.

I baš jedna takva se desila u 85. minutu polufinala između Nigerije i Južne Afrike, kada je Nigerija istrčala kontru, a Viktor Osimen je u punom trku u pogodio za 2:0.

Otrčao je ka navijačima da se raduje sa saigračima, a sudija je dobio poziv iz VAR sobe da pogleda čitavu situaciju. Ali ne da li je bilo ofsajda kod gola Nigerije, već da li je na drugoj strani bilo penala u začetku akcije!

Jusuf je zamahnuo nogom i promašio ceo fudbal, na putu mu se našla noga Persija Taua i Amin Mohamed Omar je svirao penal za Južnu Afriku.

Praktično ni iz čega i iz ambisa se izvukla ekipa Južnoafrikanaca pošto je Teboho Mokoena u 90. minutu realizovao penal i izjednačio na 1:1. Da sve bude još luđe, Južna Afrika je u 96. minutu imala zicer za pobedu.

Tada je Mokoena šutirao direktno iz slobodnog udarca sa tridesetak metara, a onda je Kuliso Mudau natrčao i sa nekih šest, sedam metara lansirao loptu preko gola. Interesantno je i da je Nigerija jedini gol dotle postigla iz penala, koji je realizovao Vilijam Trost-Ekong posle faula nad Osimenom u 67. minutu.

Nigerija je imala sve u svojim rukama do tih trenutaka da prođe u finale, međutim morala je da to izbori posle penala. Na kraju je u tome i uspela, budući da je slavila sa 4:2, pa će se za titulu boriti sa pobednikom meča DR Kongo - Obala Slonovače.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati