Fudbal

[ Izvor: Vijesti.me ]

04. 02. 2024. 14:25 0

Robi i Dejo, Zvezdine legende, na novom zadatku

Era legendarnog Roberta Prosinečkog je počela - hrvatski trener i bivši as Crvene zvezde je danas predstavljen kao sedmi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Prosinečkog je predstavio predsednik FSCG Dejan Savićević, mada se o Robiju sve manje-više zna.

- Obećali smo ime selektora krajem januara, zakasnili smo par dana, ali nije problem. Selektora svi znate i bio je naš prvi izbor kada je došlo do rastanka s Miodragom Radulovićem - rekao je Savićević i dodao:

- Bilo je puno ponuda, nisam hteo da odlučujem do sednice Izvršnog odbora i plana, menadžeri su kao i uvek nudili. U januaru je dosta tih kandidata našlo angažmane, ali prvi i jedini razgovor je bio sa Prosinečkim. Posle prvog razgovora je Robert izrazio želju da dođe i nakon toga ni sa jedne strane nije bilo uslovljavanja - istakao je Savićević.

Prosinečkom je Crna Gora treći selektorski posao u karijeri, nakon što je vodio Azerbejdžan i Bosnu i Hercegovinu.

- Zadovoljan što sam ovde. Radiću najbolje što mogu i nadamo se uspehu. Posebno u Ligi nacija koja nam je vrlo važna. Crna Gora ima reprezentaciju koja može da igra sa svakim. Radićemo najbolje što možemo, verujem uz podršku svih. Slede prijateljske utakmice, put u Antaliju - imamo dosta vremena da se pripremimo, da se upoznamo s novim radom i igračima.

Kolika je snaga Crne Gore? Popularni Robi u to tek treba da se uveri.

- Neke igrače znam, Marko Vešović je bio kod mene u Crvenoj zvezdi. Ostalo ću u hodu... Imamo kvalitet, igrače koji su već standardni i koji su vođe - Stefana Savića, Stevana Jovetića, Adama Marušića... Gledaćemo i mlađe.

Ugovor je potpisan na godinu - da li je to neka vrsta pritiska i pokazatelj da je rezultat jedino merilo?

- Bez pritiska ne ide, mora da bude rezultata. Sigurno će saradnja da traje toliko, onda ćemo videti. Probaćemo da osvojimo Ligu nacija, da se spremamo za kvalifikacije...

Nadovezao se Savićević:

- Imaćemo 10 mečeva ove godine. Kroz 10 utakmica i mi možemo da ocenimo dosta, a i selektor. Dok je sistem UEFA ovakav da se takmičenja igraju u kalendarskoj godini, biće ugovori na godinu. Uvek se traži rezultat, ta vrsta pritiska je prisutna i znaćemo posle žreba za Ligu nacija koje su realne ambicije ove selekcije - istakao je Savićević.

Kako će igrati "sokoli?

- Mogu da najavljujem puno toga, ali nećemo se bojati nikog, pokazaćemo ponos, pokušati da dominiramo. I ja sam bio pobednik, igrao sam u velikim klubovima, iako nažalost nisam vodio velike klubove. Biće sigurno Crna Gora sa motivacijom, sa nekim novim vetrom koji dolazi mojim dolaskom. U martu ćemo biti osam dana zajedno, imaćemo dva meča, pravićemo atmosferu i igru za ono što nas čeka. I Liga nacija zanimljiva, preko nje može da se ode na veliko takmičenje - naveo je Prosinečki.

Čuveni fudbaler je gledao neke utakmice Crne Gore u bliskoj prošlosti i zaključio:

- Falilo je uvijek malo, u poslednjim kvalifikacijama i malo sreće, ali i atmosfere i kompletnog ambijenta. Tu mislim i na javnost, novinare... Tražićemo najbolja rešenja, videćemo i neke nove, mlađe igrače, jer je to neophodno.

Prosinečki je do sada više uspeha imao kao selektor neko kao trener.

- Volim ovaj posao, to je najvažnije. Pet godina sam do sada radio kao selektor, mislim da sam bio uspešan kao selektor Azerbejdžana, a tamo to nije lako. Posao je takav, negde ide, a negde ne ide. Možda su novinari u pravu kada kažu da je selektorski posao više za mene - zaključio je Prosinečki.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati