Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

15. 01. 2024. 16:40 2

ZEMLJA KOŠARKE Partizan najgledaniji, Zvezda druga

Tek se očekuju najveća uzbuđenja u regularnoj sezoni Evrolige, a pažnja medija je veoma velika - posebno u Srbiji. Partizan i Crvena zvezda, dva najtrofejnija srpska kluba, predvode listu najgledanijih u kada je poseta u halama u pitanju.

Na čelu liste je Partizan. Ekipu Željka Obradovića prosečno gleda 19.801 gledalac kada igra kao domaći tim u “Štark areni". Zvezda je na drugom mestu sa 18.888 navijača u proseku na domaćim utakmicama.

Za njima slede Žalgiris (14.935), Panatinaikos (14.914), Anadolu Efes (12.079), Olimpijakos (11.323) i Fenerbahče (10.146) prema podacima koje iznosi Evroliga.

Evroliga je u obraćanju medijima poručila da je u prvoj polovini sezone (17 kola) zabeležen skok od zbirnog 17,4% kada je u pitanju poseta u halama širom Evrope.

Šest timova gleda preko 90% kapaciteta hale - Partizan (99%), Žalgiris (97%), Crvenu zvezdu (95%), Bajern (95%), Olimpijakos (93%) i Asvel (92%).

U odnosu na prošlu sezonu najveći skok u poseti imaju Zvezda i PAO, ali treba naglasiti i da srpski šampion od početka sezone više ne igra u hali “Aleksandar Nikolić”, već na Novom Beogradu u "Štark areni".

Da li će Partizan i Zvezda i u narednim sezonama biti članovi Evrolige ostaje da se vidi. Rukovodstvo na čelu sa Dejanom Bodirogom moraće da donese velike odluke u vezi sa izgledom šampionata, pre svega budući da će se od naredne sezone Evroligi pridružiti i tim iz Dubaija. Takođe, ne treba zaboraviti ni ruske klubove koji od početka 2022. godine ne igraju usled sankcija zbog rata u Ukrajini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati