Fudbal

[ Izvor: Mozzart sport ]

11. 01. 2024. 12:43 5

Gotovo: Partizan prodao bisera i napunio kasu

Prvi zimski odlazak iz Humske je utanačen. I to u Italiju. Partizan je prodao Mihajla Ilića u Bolonju po sjajnim finansijskim uslovima. Talentovani štoper će preći u Bolonju, u poslu koji se može smatrati odličnim sa ekonomske strane.

Prema informacijama Mozzart Sporta, ceo posao je vredan 4.500.00 evra, ali to nije sve. Zavisno od učinka Ilića u Seriji A, broja utakmica pre svega, angažman može da naraste za još okruglo 1.000.000 evra.

Ilić se tokom 2023. pozicionirao kao bitan faktor u ekipi Igora Duljaja, naročito se to odnosi na mečeve u drugom delu prethodne kalendarske godine kad je u tandemu sa Svetozarom Markovićem predstavljao sponu ispred golmana Aleksandra Jovanovića, što su primetili i ljudi iz inostranstva. Bilo je kontakata sa Anderlehtom, pominjali su se pojedini turski klubovi, kao i interesovanja iz Rusije, ali je najkonkretnija bila Bolonja koja je izašla na tržište sa namerom da osnaži poslednju liniju. Trener Tijago Mota je razmatrao nekoliko opcija, čak se stidljivo po lokalnim medijima provlačilo i ime Svetozara Markovića, da bi na stadionu "Renato Dal’Ara" odabrali mlađu i prema njihovom mišljenju, isplativiju varijantu.

Razlog: Ilić je mladi reprezentativac, dobijao je i pozive selektora Dragana Stojkovića za A tim pošto je značajno napredovao minulih meseci i sve je to rezultirao transferom na Apenine. Ujedno, jednim od najvećih kad je Partizan u pitanju poslednjih nekoliko godina, a da nisu u pitanju stranci. Primera radi, Strahinja Pavlović je prodat Monaku za 10.000.000 evra, Filip Stevanović Mančester Sitiju za 6.500.000 evra, a Nikola Milenković Fjorentini za 5.500.000.

Od Ilića će na Topčidersko brdo stići u cugu 4.500.000, a sam Mihajlo će u zemlji koja savršeno oblikluje štopere dobiti priliku da napreduje. Potencijal ima, sad je sve na njemu.

Minulih dana razmatralo se da li će u posao biti uključeni procenti od naredne prodaje i postoji li mogućnost da Mihajlo Ilić ostane do kraja sezone u Beogradu, na pozajmici, kako bi bio od pomoći treneru Igoru Duljaju, ali zasad informacija o tome nema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati