Fudbal

Direktno.rs

07. 01. 2024. 12:16 0

Kalajdžić u Ajntrahtu, Radulović u Hadersfildu

Mnogi su Srbi poslednjih godina, a i u prošlom veku igrali za Ajntraht iz Frankfurta. Od Dragoslava Stepanovića i Slobodana Komljenovića, preko Nikole Petkovića i Slobodana Medojevića, do Luke Jovića, Filipa Kostića, Dejana Joveljića, Mijata Gaćinovića... A od danas pa do kraja sezone, novi igrač frankfurtskog kluba je Saša Kalajdžić.

Austraijanac srpskog porekla stigao je na Dojče bank park i u narednih nešto manje od šest meseci igraće u Bundesligi, na pozornici koja ga je leta 2022. godine lansirala u Vulverhempton. Na tom transferu Štutgart je zaradio 18.000.000 evra, a Saša se nije proslavio u Premijer ligi prvenstveno zbog velikog peha i kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta... Drugi put u karijeri. Za Vulvse je odigrao samo 14 utakmica, tri puta zatresao mrežu i klub sa Molinoa je procenio da je najbolje da ga pusti da oživi karijeru na tlu koje mu najviše prija. Međutim, nije engleski klub pristao na opciju otkupa, tako da je reč o "suvoj" pozajmici.

- Saša je već pokazao da može da ima jako važnu ulogu u Bundesligi. Njegov stil će uneti novu komponentu u naasšu igru. On je snažan fudbaler sa odličnim pozicioniranjem i igrom glavom. Uveren sam da njegovo iskustvo može momentalno da nam pomogne - rekao je sportski direktor Ajntrahta Markus Kreše.

Takođe, srpski fudbaler Bojan Radulović novi je član Hadersfilda! Reč je o 24-godišnjem fudbaleru koji igra na poziciji napadača, a prošle sezone je briljirao u dresu Helsinkija.

Radulović je na 19 prvoligaških utakmica postigao 15 golova i tako vodio Helsinki do titule u finskom šampionatu. Njegove odlične igre nisu prošle nezapaženo, a najbolju ponudu poslao je Hadersfild, sa kojim je potpisao ugovor do 30. juna 2027. godine.

Srpskom fudbaleru, rođenom u španskoj Ljeidi gde je njegov otac Radoslav igrao fudbal, sada sledi teška borba sa engleskim klubom za opstanak u Čempionšipu.

Radulović je u Helsinki je stigao u avgustu 2022. godine iz švedskog AIK. Bio je član mlađih kategorija Brajtona, Espanjola i Alavesa.

Za reprezentaciju Srbije do 19 godina je 2018. godine odigrao dve utakmice posle čega više nije dobijao pozive nacionalnog tima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati