Fudbal

M. Z.

07. 01. 2024. 17:03 0

Petarda Sitija u FA kupu, vratio se De Brujne

Fudbaleri Mančester sitija lako su se plasirali u četvrto kolo FA kupa, pošto su kod kuće deklasirali drugoligaša Hadersfild sa 5:0.

Neće ovaj meč ostati upamćen samo po kanonadi "građana", nego i po tome što je posle višemesečne pauze prvi meč odigrao Kevin de Brujne, koji je u igru ušao u 57. minutu umesto Džeka Griliša i upisao je asistenciju kod petog gola Sitija.

Izabranici Pepa Gvardiole su, manje-više, sve rešili u prvom poluvremenu, u kom su imali dva gola prednosti. Mrežu nedoraslog protivnika prvi put su zatresli u 33. minutu, kada je Foden pogodio posle dodavanja Alvareza, da bi argentinski napadač asistenciji dodao i gol u 37. minutu kojim je povisio na 2:0.

Ali, nisu se na tome zaustavili fudbaleri Mančester sitija, već su u nastavku do vrha napunili mrežu Hadersfilda.

Bob je u 58. minutu posle pravovremenog pasa Nunesa pogodio za 3:0, da bi onda u razmaku od devet minuta pala još dva gola - Foden je drugi put na meču našao put do gola u 65. minutu, da bi u 74. Doku pogodio posle asistencije Kevina de Brujnea.

U četvrtu rundu su prošli i Lids posle pobede protiv Piterboroa od 3:0, kao i VBA, koji je kod kuće deklasirali Alderšot sa 4:1. Luton je kod kuće odigrao samo 0:0 sa Boltonom, pa će morati da igra ponovljeni meč, samo na gostovanju. Na "popravni" mora i premijerligaš Notingem Forest, koji je kod kuće odigrao 2:2 protiv Blekpula.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati