Fudbal

M. Z.

13. 12. 2023. 23:11 0

Bruka Barse u Belgiji, Porto u osmini finala

Fudbaleri Barselone su doživeli drugi poraz u grupnoj fazi Lige šampiona - u poslednjem kolu su poraženi od Antverpena sa 3:2, međutim bio je to poraz koji ne boli previše, jer je Blaugrana ranije otišla dalje iz grupe H. A u osmini finala se Špancima priključio Porto, koji je u direktnom duelu savladao Šahtjor sa 5:3.

Barselona je razočarala u poslednjem kolu, budući da je meč sa prežaljenim Antverpenom dočelala kao favorit, ali je na kraju bez bodova otišla iz Belgije.

Da bi moglo da dođe do iznenađenja, dalo se naslutiti već u drugom minutu, kada se zatresla mreža Barselone, jer je Vermeren doneo prednost Antverpenu. Ipak, Barsa je na poluvreme, ipak, otišla sa egal rezultatom, budući da je Feran Tores u 35. izjenačio na 1:1.

U 56. minutu je Antverpen došao do nove prednosti, jer je Jansen posle dodavanja Jusufa postavio 2:1, ali se Barsleona ponovo vratila u prvom minutu sudijske nadoknade golom Gujua.

Ipak, nisu dve ekipe podelile bodove, jer je belgijski predstavnik minut kasnije došao do pobede i konačnih 3:2 golom Ilenikene. Zahvaljujući ovom trijumfu, Antverpen je došao do prvih bodova u Ligi šampiona, dok je Barselona grupu H završila kao prvoplasirana sa 12 bodova.

A Kataloncima se u nokaut fazi priključio Porto, koji je u direktnom duelu savladao Šahtjor sa 5:3.

Dve ekipe su odlučujući meč dočekale sa po devet bodova, pa je ovaj duel odlučivao ko ide dalje. I utakmica je odlično počela za Porto, koji je golom Galena u devetom minutu poveo. I ta prednost je bila na snazi u narednih 20 minuta - Sikan je u 29.doneo izjednačenje (1:1).

Porto je, ipak, na poluvreme otišao sa prednošću, budući da je Galeno dao gol u 43. minutu.
Portugalski tim je prednost uvećao u nastavku, pa je Taremi u 62. minutu doneo 3:1, da bi Šahtjor u život vratio autogol Eusatakija deset minuta kasnije.

Ali, bila je to slaba uteha za Ukrajince. Porto je sve rešio u razmaku od sedam minuta, od 75. do 82. su golove davali Pepe i Konseisao za 5:2, da bi konačnih 5:3 postavio Eginaldo u 88. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati