Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

30. 11. 2023. 22:54 4

Pešić rastužio Čuku u 98. minutu!

Fudbaleri Čukaričkog izgubili su od ekipe Ferencvaroš 1:2. Junak tima iz Mađarske bio je bivši napadač Crvene zvezde, Aleksandar Pešić, koji je u 98. minutu postigao pobedonosni gol.

Malo je nedostajalo izabranicima Igora Matića da ostvare prvu pobedu jednog srpskog tima u grupnoj fazi evrokupova ove sezone, međutim gol Zaharijasena "poništio" je sjajan pogodak Luku Adžića, dok je gol Aleksandra Pešića šokirao domaće navijače u poslednjim trenucima meča.

Iako su gosti od početka preuzeli inicijativu, "brđani" su bolje otvorili meč i poveli već u desetom minutu.

Lepu akciju Čukaričkog golom je krunisao Luka Adžić koji je odličnim udarcem iz prve posle dodavanja Kovača prebacio Dibuša i zatresao "malu" mrežu Ferencvaroša.

Krenuli su Mađari nakon primljenog gola još ofanzivnije, pokušavali su Pešić i Markinjos, dok je na drugoj strani Mihajlović umalo stigao loptu Adžića prilikom kontre domaćina.

Posle pokušaja Traorea glavom, nije bilo izglednijih šansi do kraja poluvremena, Čukarički se organizovano branio i uspeo da sačuva prednost do odlaska na odmor.

U nastavku meča, Čuka se povukla, pa je prilikom udarca Zakarijasena morao da reaguje i Filipović, pretio je i Listeš koji je gađao preko gola, mada je i domaćin imao odličnu priliku kada je Ivanović pogodio spoljni deo mreže.

Činilo se da će "brđani" odoleti napadima Ferencvaroša, a onda je mađarska ekipa u 83. minutu stigla do izjednačenja kada je Katona probio po desnoj strani, a Kristof Zaharijasen zatresao mrežu Filipovića.

Nakon toga, Čukarički je imao dva opasna napada, centaršut Ivanovića nije bio idealan, dok je udarac Singa Dibus lako ukrotio. Mogao je Zaharijasen i do drugog gola, ali je loše zahvatio loptu unutar peterca Čukaričkog.

Odličnu priliku propustio je i Ivanović kada je Dibus refleksno uspeo da odbrani njegov udarac.

I kada se činilo da će Čukarički uspeti da osvoji istorijski bod u grupnoj fazi evrokupa, usledio je pogodak Aleksandra Pešića u poslednjim trenucima meča kada je Srbin primio loptu i pogodio sa ivice kaznenog prostora.

Svemu je prethodio potencijalni prekršaj za Čukarički zbog čega je Igor Matić bio isključen, dok je nakon meča crveni karton dobio i Vukašin Jovanović.

Bio je ovo i kraj evropskih snova o potencijalnom prolasku dalje, Fiorentina ima 11 bodova, Ferencvaroš devet, Genk je ostao na šest, dok srpski predstavnik i dalje nam osvojen bod.

ČUKARIČKI - FERENCVAROŠ 1:2 (1:0)

Stadion: "Dubočica". Strelci: Adžić u 11. minutu za Čukarički, a Zakarijasen u 83. i Pešić u 90+8. minutu za Ferencvaroš. Sudija: Mohamed Al-Emara (Finska). Žuti kartoni: Nikčević, Stanković, Jovanović (Čukarički), Abena, Abu Fani, Zakarijasen, Pešić (Ferencvaroš).

ČUKARIČKI: Filipović - Stanković, Subotić, Kovačević - Tošić, Sisoko, Kovač (od 85. Jovanović), Ivanović, Miladinović (od 81. Sing) - Adžić (od 71. Nikčević), Cvetković (od 85. Adetundži).

FERENCVAROŠ: Dibus - Makreckis (od 46. Listeš), Sise, Abena (od 69. Bešić), Ramirez (od 46. Ćivić) - Siger, Abu Fani - Zakarijasen - Markinjos, Traore (od 49. Katona), Pešić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati