Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

22. 11. 2023. 17:02 8

Rade Bogdanović: Talični Piksi nije veliki stručnjak, Bog nas je pogledao!

Par dana pošto se reprezentacija Srbije plasirala na Evropsko prvenstvo, najpopularniji srpski fudbalski analitičar Rade Bogdanović je dao opširnu analizu, u kojoj je sabrao sve utiske posle ovog rezultata našeg nacionalnog tima, na koji smo 24 godine čekali.

Ali, odmah se dotakao bolne rane srpskog fudbala...

- Odlazak na EURO je sam po sebi jako veliki uspeh, pogotovo što imamo katastrofalno stanje u domaćem fudbalu. Liga nam je jako loša, ne liči ni na šta. Vidite Crvenu zvezdu na šta liči, vidite Partizan na šta liči, sve ostale klubove. U ovom momentu je reprezentacija jedna svetlost, jedan sjaj za opštu situaciju i atmosferu u srpskom fudbalu - rekao je Bogdanović na početku razgovora.

Iako je Dragan Stojković Piksi sada postao prvi naš selektor u istoriji koji je uspeo da reprezentaciju odvede i na Svetsko i na Evropsko prvenstvo, Bogdanović još uvek ne može da se složi da je Piksi - veliki stručnjak.

- To je jako dobar uspeh, ali isto tako treba reći da nas je Gospod Bog pogledao, imali smo laku grupu. Piksi je talična osoba, ja sam malo sreo ljudi u životu da su tako talični, a da sad kažem da je veliki stručnjak, ne mogu to da kažem. On jeste bio veliki fudbaler. Fudbaler i stručnjak su dve različite stvari. Dragan je počeo svoju trenersku karijeru u Japanu, napravio uspeh, otišao u kinesku "nedođiju" kod "brata" Sija Đinpinga kad su odlučili da naprave od kineske lige nešto što ne možete da napravite - rekao je Bogdanović gostujući na televiziji K1 i dodao:

- Sad da ga poredim sa Boškovom, Ivicom Osimom, neprimereno bi bilo, pa i on bi sam to rekao. Ali, Dragan je bio jedna svetlost, jako dobra, došao je u situaciji kada niko pametan ne bi došao da vodi reprezentaciju. Harizmom je doneo jako dobru atmosferu i to nam je donelo plasman na Mundijal. Ali, problem je što se to nije nadogradilo. Drugi sada snimaju šta vi igrate i onda tu dođe do promene koncepcije, pa malo taktike, pa vam uđu malo u mozak, kao što i Nole (Novak Đoković prim.aut.) sve snimi na vreme kod protivnika. Verujte mi da je to tako - rekao je Bogdanović.

Kakav bi bio idealni tip selektora za Radeta Bogdanovića?

- Vraćam se na Ivicu Osima. U Antaliji sam sa njim 2002. godine proveo sa čak sedam sati. I sada prenosim iz njegovih usta. Kaže on meni: "Tokom 1990. godine, sa svih strana udarili pritisak, treba da ide ovaj, treba onaj. Ja napravim spisak svojih 15 i kažem im - evo mojih 15, sad vi dopisujte". I to je rešenje - objasnio je Bogdanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati