Fudbal

Direktno.rs

19. 11. 2023. 22:49 2

Kraj košmarnih kvalifikacija: Novi poraz BiH

Završeno je takmičenje i u grupi J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Još od ranije se znalo da su Portugal i Slovačka izborili plasman na završni turnir, a ove dve selekcije su svoje pozicije "opravdale" i novim pobedama.

Slovačka je u Zenici savladala Bosnu i Hercegovinu sa 2:1 posle preokreta i donela je novu glavobolju za selektora Sava Miloševića, koji je nedavno preuzeo reprezentaciju BiH, a već sada se nalazi pod ogromnim pritiskom, koji će sve više jačati, tako da će Srbin u jako lošoj atmosferi spremati ekipu za martovski baraž Lige nacija.

Poveo je domaćin u 49. minutu, kada je posle oštrog pasa Hajdarovića, autogol postigao Hrošovski.

Izjednačenje je stiglo u 52. minutu. Boženik je iz peterca poslao loptu u mrežu, posle centaršuta Hancka.

Bosna i Hercegovinia je u 63. minutu ostala sa desetoricom, zbog drugog žutog kartona Gojkovića, a gosti su preokrenuli u 71. minutu. Šatka je najbolje reagovao posle gužve u petercu i matirao golmana Pirića na pas Kucke za 1:2.

Bosna i Hercegovina je tako završila katastrofalne kvalifikacije, budući da je doživela sedam poraza u ovoj grupi.

Portugal je "protutnjao" ovom grupom, a ove nedelje je na stadionu Sportinga u Lisabonu pobedio Island sa 2:0 i takmičenje završio sa maksimalnih 30 bodova. Naravno, Kristijano Ronaldo i drugovi biće u prvom šeširu na žrebu za EURO, 2. decembra.

Bruno Fernandeš je postigao vodeći pogodak sjajnim udarcem sa distance u 37. minutu, a na 2:0 je povisio Rikardo Orta u 65. minutu, posle asistencije Kristijana Ronalda.

Luksemburg je slavio u Lihtenštajnu sa 1:0 golom Rodrigeza u 69. minutu i završio je na visokom trećem mestu.

I Luksemburg i Bosna i Hervegovina će u martu imati priliku da se plasiraju na EP preko baraža Lige nacija, a sve je izvesnije da će i Island dobiti tu šansu, mada će on morati sa sačeka sutrašnje mečeve u kvalifikacijama da bi i definitivno mogao da potrdi svoje mesto u baražu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati