Fudbal

[ Izvor: sport klub ]

11. 11. 2023. 11:15 5

FSS: Igračima za plasman u Nemačku 3,8 miliona evra

Reprezentativci Srbije, u slučaju plasmana na EP 2024, imaće priliku da podele 3,8 miliona evra. Praktično, neće to ni biti nagrada, već novac zarađen od potencijalnog učešća na kontinentalnoj smotri najboljih fudbalskih selekcija.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, na poslednjoj sednici, ostao je pri stavu da reprezentativcima pripadne 40 odsto od ukupnih sredstava UEFA namenjenih za učešće na EP u Nemačkoj. Evropska kuća fudbala, u osnovi, garantuje 9,5 miliona evra, koliko će se sliti i u kasu FSS. Od toga, 3,8 biće raspoređeno i neposrednim kreatorima uspeha – kapitenu Dušanu Tadiću i saigračima.

Zanimljivo da aktuelna generacija reprezentativaca, nijednom rečju, nije postavila pitanje rasporedele nagrade za plasman, niti premiranja tokom kvalifikacionog ciklusa. Više puta, kroz razgovore sa sportskim sektorom, naglašeno je da novac u svetlu igranja za državni tim nema težinu i zato nije bilo nikakvih diskusija na temu nagrađivanja.

UEFA je definisala i bogate premije za rezultatske uspehe na takmičenju u Nemačkoj. Ukupan fond iznosi 371 milion evropskih novčanica.

Pobeda u grupnoj fazi „koštaće“ milion, remi 500.000 evra. Izlazak iz grupe obezbediće dodatnih 1,5 miliona, plasman u četvrtfinale 2,5 miliona, a polufinalne četiri miliona evra. Poraženi finalista zaradiće pet, pobedniku u završnom meču pripašće ukupno osam miliona evra.

Srbiji, teoretski, u poslednjem meču sa Bugarskom nedostaje bod za garantovan plasman u Nemačku 2024. U slučaju da Crna Gora ne pobedi Litvaniju i Mađarsku, reprezentativci Srbije obezbediće automatski učešće na kontinentalnoj smotri, bez obzira na rezultat meča sa Bugarima.

Poslednja utakmica, na putu na evropskom takmičenju, zakazana je za nedelju, 19. novembar. Utakmicu u Leskovcu, za sada, moći će da prate samo deca do 14 godina. Fudbalski savez Srbije žalio se UEFA na kaznu posle utakmice sa Crnom Gorom.

Na temelju specifičnih okolnosti predstojeće utakmice pokušaće da izdejstvuje barem ublažavanje sankcije i delimično otvaranje tribina "Dubočice".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati