Fudbal

[ Izvor: Sportske.net/Telegraf.rs ]

04. 11. 2023. 11:52 5

Binić: Više nemamo večiti već afrički derbi

Član najpoznatijeg sastava u istoriji Crvene zvezde, onog iz Barija 1991, Dragiša Binić poznat je po tome da uvek jasno i glasno govori šta misli i ne preza od kritike stanja u voljenom klubu. Stanje je takvo da Zvezda kaska šest bodova za Partizanom u Superligi Srbije, dok u Ligi šampiona ima tek jedan bod.

Binićev veliki problem su prekobrojni stranci, koji ne prave dovoljnu ralziku na terenu.

- Normalno da smo očekivali bolje, ali uopšte to dovođenje stranaca meni ne pije vodu. Zašto? Ja sam bio stranac, igrao sam preko i ja kao stranac moram da budem najbolji. Ja to ovde ne vidim, da je to ta razlika, bar na terenu. Dovođenjem trenera stranca, pa dovođenjem trenera iz nekih zemalja koje nisu fudbalske. Sad on treba nas da uči, meni to nije jasno - priča Binić za "Telegraf", pa nastavio:

- Drugo, kao stranac ideš kad si najbolji. Ti igrači što su dovedeni u Zvezdu, a stranci su, oni tamo nisu negde bili najbolji. Tačno je to da, i za novac koji se daje za njih, nisu to skupi igrači. Mi bismo trebali možda da uvedemo, kao i neke druge zemlje, da ne možeš da dođeš ako nisi reprezentativac. A pre svega šta me najviše nervira, mi smo najtalentovanija nacija u Evropi i možda u svetu, posle Brazila, za kolektivne sportove, i da smo juče zaboravili da igramo fudbal. I da naša deca ne igraju više fudbal ili druge sportove. A godinama unazad smo pokazivali u svim sportovima da smo talentovani - ističe Binić.

Zvezda mora da se vrati omladinskoj školi, jer ti klinci najbolje "osećaju" ovo podneblje i značaj važnih mečeva.

- To ne treba da bude pravilo. To treba da bude stub. Treba da bude filozofija kluba u suštini. U omladinskoj školi, to je osnova svega. Omladinska škola i svoji igrači. Vidite, sada smo izgubili taj kult derbija. Sada dođeš na derbi i kao da gledamo afrički derbi. Pet-šest stranaca s jedne, pet-šest stranaca s druge, to nije više ono. I obično dobije derbi onaj ko ima više igrača iz svoje omladinske škole. Ta deca to osećaju drugačije. Za tih 20-30 odsto koje oni daju na utakmici voljnog momenta da pobede, to nadoknadi možda tu mladost i to iskustvo i dođe do rezultata. Što znači da uvek treba dati na terenu maksimum. Ako je protivnik bolji, šta je tu loše, pružiš ruku i čestitaš - naglasio je Binić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati