Fudbal

Direktno.rs

24. 10. 2023. 20:44 0

Kejn utišao Istanbul, Salcburg namučio Inter

Bajern Minhen i Inter su upisali važne bodove i pobede u trećem kolu Lige šampiona. Bavarci su u gostima posle dosta muke pobedili Galatasaraj u Istanbulu sa 3:1, a milanski gigant je kao domaćin savladao Salcburg sa 2:1.

Galatasaraj je ovog utorka bio dominantniji i bolji tim, posebno u prvih 45 minuta i čudo je da je rezultat na poluvremenu bio - 1:1.

Galatasaraj je napao od prvog minuta i igrao je na polovini Bajerna, a onda je u osmom minutu sevnula kontra gostiju, Sane je proigrao Komana koji je savladao Musleru za 0:1.

Turci se nisu predavali i već u narednom minutu Akturkoglu je imao prvu odličnu šansu, ali je Ulrajh odlično intervenisao. I dva minuta kasnije isti igrač je imao noviu priliku, bio je zamalo neprecizan.

Nastavili su domaći da napadaju, u 25. minutu šut je oprobao i Lukas Toreira, što je bila najava onog što se desilo tri minuta kasnije. Kim i Kimih su oborili Ikardija i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Ikardi i penal izveo ga majstorski.

Do odlaska na odmor, Galatasaraj je imao još dve strašne prilike, preko Akturkoglua u 38. minutu, opet je Ulrajh bio uspešniji. U nadoknadi vremena je Ikardi šutirao tik pored stative, Bajern je imao sreće da rezultat ostane 1:1.

Domaći su bili konkretniji i na startu drugog poluvremena, Toreira i Mertens su imali nove dobre pokušaje, Ulrajh je ostao nesavladan.

I kako to obično i bude, usledila je kazna. U 73. minutu posle akcije po desnom boku, Mazraui je asistirao, a Kejn pogodio za 2:1.

Taj pogodak je potpuno dotukao Galatasaraj koji je do kraja uspeo da primi i treći gol. Kejn je proigrao Musijalu koji je gađao po zemlji i rešio ovaj meč - 3:1 za Bajern.

Inter je pobedio Salcburg sa 2:1 i sada je lider svoje grupe D.

Inter je poveo u 19. minutu kada je Fratezi centrirao sa desnog boka, a Aleksis Sančez bio na pravom mestu i pogodio za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Gosti su uspeli da uzvrate tek u nastavku i u 57. minutu Gluk je bio strelac za 1:1.

Inter je nastavio da napada i ubrzo je opet uspeo da dođe do vođstva. U šesnaestercu je oboren Fratezi, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Čalhanoglu i pogodio za 2:1.

Inter je sačuvao prednost i ima sedam bodova, a Salcburg ima tri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati