Fudbal

Milan Zarić

07. 09. 2023. 23:25 0

Holandija i Francuska lako, Farani namučili Poljake

U petom kolu kvalfikacija za Evropsko prvenstvo favoriti su beležili sigurne pobede. Francuska je dobila Irsku (2:0), Holandija je sve u prvom poluvremenu rešila protiv Grčke - 3:0, dok je Danska pregazila San Marino (4:0). Mučila se Poljska protiv Farskih ostrva, ali su u nastavku dali dva gola i došli do trijumfa - 2:0.

Fudbaleri Francuske su na kraju rutinski odradili posao i sprečili da Irci naprave potencijalno iznenađenje. Izabranici Didijea Dešana su na siguran način ušli u meč, pa su došli do prednosti u 19. minutu.

Tada je Mbape poslao loptu do Čuamenija, a vezista Reala je dao lep gol kojim je "petlove" poveo ka trijumfu. A tačku na meč stavio je Markus Tiram u 48. minutu.

Ovim trijumfom su se Francuzi dodatno učvrstili na prvom mestu, budući da sada imaju devet bodova više od Holandije, koja ima i dva meča manje.

Holandija je upravo u ovom petom kolu izbila na drugo mesto, pošto je kod kuće lako savladala Grčku sa 3:0 i tako se bodovno izjednačila sa "helenima", od kojih ima i meč manje.

Sve je na ovom meču bilo rešeno u prvom poluvremenu, u kom su "lale" postigle sva tri gola. Seriju golova je započeo Marten de Ron, koji je prvi put protivnika matirao u 17. minutu. U 31. je Kodi Gakpo duplirao prednost, da bi Vut Veghorst u 39. minutu, ispostavilo se kasnije, postavio konačnih 3:0.

Do pobede je bez problema došla i Danska, koja je kod kuće sa 4:0 savladala nedorasli San Marino. I Danci su sve rešili u prvom poluvremenu, u kom se mreža rivala tresla tri puta.

Domaćinu je 14 minuta bilo dovoljno da nadigraju San Marino, pa su od 26. do 40. minuta rešili pitanje pobednika. Hejbjerg je načeo rivala u 26. minutu, 120 sekundi kasnije se u strelce upisao i Mele, da bi Vind u 40. odveo Dance na 3:0.

Tačku na meč stavio je Poulsen u trećem minutu sudijske nadoknade meča. Danska je ovom pobedom ostala na drugom mestu, ima 10 bodova, koliko je sakupila i Slovenija, dok je lider reprezentacija Finske sa 12 bodova.

Do tri boda je, doduše uz mnogo muke, došla Poljska. Kod kuće je savladala Farska ostrva sa 2:0, a rival je odolevao u većem delu meča. Ipak, gosti su poklekli u 73. minutu, kada je dosuđen penal za Poljsku, koji je realizovao Robert Levandovski, da bi napadač Barselone 10 minuta kasnije posle dodavanja Sviderskog postavio konačnih 2:0.

Poljaci su tako došli do druge pobede u ovim kvalifikacijama i trenutno zauzimaju treću poziciju sa šest bodova. Ispred su Češka sa osam i Albanija sa sedam bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati