Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

01. 08. 2023. 21:22 0

Bufon odlučio da kaže zbogom fudbalu?

Nismo mislili da ćemo dočekati ovaj dan, ali i to je nekada moralo da se dogodi. Đanluiđi Bufon je odlučio da okonča igraču karijeru sa punih 45 godina! Informaciju prenosi Fabricio Romano i najavljuje ozvaničenje u narednim danima.

Jedan od najboljih golmana savremenog doba profesionalnu karijeru je započeo 1995. godine u redovima Parme, čiji dres je nosio sve do 2001. godine. Tada je prešao u Juventus i u dva mandata u klubu stao na drugo mesto klupske liste strelaca po broju nastupa. Tokom 2018. i naredne godine nakratko je bio u Pari Sen Žermenu, potom se vratio u Torino, zatim 2021. i u Parmu.Sa Starom damom je osvojio 21 pehar, od čega deset Skudeta. Sa ekipom je prošao i najteži period u Seriji B, a ostaje žal za Ligom šampiona, pošto je tri puta gubio u finalima. Još pet trofeja uzeo je sa Parmom i Parižanima.

Za reprezentaciju Italije odigrao je čak 176 okršaja, po čemu je na prvom mestu. Osvojio je Svetsko prvenstvo 2006. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati