Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

21. 07. 2023. 16:59 0

Izvršni odbor FSS: O Superligi u ponedeljak

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, na onlajn sednici, usvojio je set pravnih normativa pred početak sezone u takmičenjima seniora, dama i mlađih kategorija.

O sistemu i broju učenika u narednoj sezoni na superligaškim terenima nije bilo zvanične rasprave. Konačna odluka biće doneta, najverovatnije, u ponedeljak.

U opticaju su i dalje dva rešenja - sa 16 i 17 učesnika.

Zanimljivo, ponovo je oborena tačka po predlogu Dejana Filipovića. Predsednik Sudijske komisije predložio je izmene Pravilnika o suđenju i sudijama i povratak na prethodna rešenja, aktuelna do pre tri nedelje. Predlog nije prošao, uz osnovnu primedbu protivnika da niko iz sudijske organizacije nije ni konsultovan o sadržaju izmena. Najglasniji glas protiv ponovo se čuo od Nebojše Živanovića, prvog čoveka Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije.

Zanimljivo, posle stopiranja lista arbitara za narednu sezonu u Superligi, predsednik Sudijske komisije u rekordno kratkom roku dobio je još jedan negativan odgovor Izvršnog odbora i uz pobunu arbitara, od pre šest dana, ozbiljno doveo sopstveni legitimitet u pitanje.

Podsetimo, pred početak sezone, IO FSS pružio je podršku Sudijskoj komisiji, u čijem sastavu se pored Dejana Filipovića nalaze Nenad Đokić i Marko Popović.

Ostale tačke dnevnog reda definisane su bez većih problema.

Usvojene su Propozicije takmičenja u Kupu Srbije. U završnici najmasovnijeg takmičenja igraće po 16 klubova Super i Prve lige Srbije i pet pobednika takmičenja u okviru pokrajinskih, regionalnih i Fudbalskog saveza Beograda. Predviđeno je i pretkolo sa pet utakmica.

Za pobednika Kupa Srbije predviđena je nagrada od tri miliona dinara.

Fudbalski savez Srbije usvojio je i Propozicije takmičenja u Super i Prvoj ligi dama. Definisani su i pravni okviri Kupa Srbije u ženskoj konkurenciji. Srpska kuća fudbala snosiće u narednoj sezone troškove lica u prva dva ranga u ženskoj konkurenciji i baraža za popunu Super lige. Ista pravila važiće i u konkurenciji kadetkinja. Pobednik Kupa Srbije u takmičenju dama zaradiće 220.000 dinara, uz još 280.000 za plasman u finale.

Usvojene su liste delegata Superlige, takmičenja mlađih kategorija pod okriljem FSS i sudija Super i Prve lige dama.

Odgovorno lice za VAR u narednom periodu biće Zdravko Čukalović, u čijem opisu posla će se naći utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati