Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

30. 06. 2023. 12:53 1

Trener PSŽ-a uhapšen zbog optužbi za rasizam

Još uvek aktuelni trener Pari Sen Žermena Kristof Galtije uhapšen je u petak zbog optužbi o diskriminaciji, pišu francuski mediji.

Kristof Galtije uskoro više neće biti trener Pari Sen Žermena, a priča se da će ga naslediti Luis Enrike, ali u ovom momentu ima veće probleme od smene na Parku prinčeva.

Prijava o diskriminaciji zbog kojih je uhapšen datiraju još iz vremena kada je bio trener Nice u kojoj je proveo godinu dana pre dolaska u Pariz.

Kako navode francuski mediji, Galtije je uhapšen sa svojim sinom Džonom Valovićem Galtijeom koji radi kao njegov savetnik, a u sklopu istrage o navodnoj diskriminaciji na rasnoj i verskoj osnovi.

Galtije u policiji može da bude zadržan najduže 24 sata, dakle do 8.45 u subotu ujutru nakon čega mora da bude doneta odluka o njegovom hapšenju ili puštanju na slobodu do saslušanja pred sudom.

Kako je izvestio L’Ekip, Galtije i njegov sin optuženi su za rasizam i rasističke uvrede od strane sportskog direktora Nice Žuliena Furnijea.

Navodno, Galtije je u više navrata tokom godinu dana rada u Nici iznosio diskriminišuće, rasističke i islamofobične uvrede na račun drugih osoba.

Trener je od samog početka odbacivao sve optužbe i čak je podneo žalbu na prijavu sportskog direktora svog bivšeg kluba.

Ovim povodom već je saslušan veći broj igrača Nice, a svoj iskaz su dali i predsednik kluba Žan-Pijer River i pomoćni trener Didije Digar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati