Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

07. 06. 2023. 23:01 0

Vest Hemu trofej Lige konferencija!

Liga konferencija ima novog šampiona! Fudbaleri Vest Hema pobedili su 2:1 Fjorentinu u finalu Lige konferencija!

Nije Vest Hem odigrao bolji meč od svog rivala, ali očigledno jeste pametniji, za evropski trofej uprkos dugoj borbi za opstanak u Premijer ligi koju su imali čitave sezone. Bilo je to bolje otvaranje utakmice ekipe Vinćenca Italijana. Dosta konkretniji tim, ne i fizički jači, ali sa jasnijom idejom šta bi trebalo da čine na terenu.

Nikola Milenković je upisao jedan udarac, a na drugoj strani Deklan Rajs drugi i umalo je bio neprecizan. Prvo poluvreme svakako je ostalo upamćeno po sramotnom potezu navijača Vest Hema koji su ubacivanjem predmeta na teren pogodili kapitena Fjorentine Kristijana Biragija u glavu i raskrvarili mu istu.

U samoj završnici tog perioda igre videli smo najveće uzbuđenje. Kuame je posle centaršuta pogodio stativu, na odbitak je natrčao Luka Jović i glavom postigao pogodak. No, on je tom prilikom dobio udarac u glavu od Součeka zbog čega je ostao da leži na trafi. Pogodak je u međuvremenu poništen zbog ofsajda, a srpski napadač je na pauzi između dva poluvremena zamenjen i šansu je dobio Artur Kabral.
Nije se mnogo promenila slika ni u nastavku, ali pri isteku jednog sata igre dogodio se bitan momenat. Arbitar Karlos del sero Grande pokazao je na belu tačku nakon što je Kristijano Biragi dosta neoprezno odigrao rukom posle duela sa Džaredom Bovenom. Dugo je španski sudija gledao snimak i prelomio da svira jedanaesterac. Isti je u gol pretvorio Said Benrama sigurnim udarcem za ekstazu engleskih navijača na “Edenu”. Vodio je Vest Hem i to ne sasvim zasluženo.

Tada se meč otvorio, Fjorentina je brzo imala odgovor. Svega pet minuta posle slavlja Vest Hema, Đakomo Bonaventura pronalazi rupu u odbrani premijerligaša posle lopte koju mu je glavom spustio Gonzales za 1:1! Prethodno je preciznu, dugu loptu uputoi Sofijan Amrabat.
Rastrčana i agresivnija Fjorentina igrala je odlično u tom periodu igre i malo je nedostajalo da usledi i preokret nakon sjajne šanse Mandragore. Bilo je u još šansi. Vest Hem je imao izuzetnu priliku preko Součeka, a udarac je na drugoj strani oprobao Amraba. I, taman kada se činilo da će uslediti produžeci - Lukas Paketa kao mačem seče odbranu Fjorentine i šalje pas u prostor za Džareda Bovena koji u 90. minutu matira Teraćana za 2:1!

Krenula je Fjorentina na sve ili ništa, ali nisu imali prostora ni vremena za novi povratak.

Tako će Vest Hem naredne sezone igrati u Ligi Evrope.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati