Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

30. 05. 2023. 09:22 0

Samardžić: Voleo bih da igram za Zvezdu (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije je odlično započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje je na programu iduće godine u Nemačkoj. Zabeležene su dve pobede, jedna protiv Litvanije u Beogradu i jedna protiv Crne Gore u Podgorici. Ali, to nisu najveće "pobede" tog kvalifikacionog ciklusa. Srbija je odnela i još jednu veliku pobedu, verovatno i najveću, a to je što su uspeli da pridobiju Lazara Samardžića da obuče dres nacionalnog tima, iako je postojao interes Nemačke, u kojoj je prošao i sve mlađe kategorije.

Samardžić je debitovao, što je bilo i veoma emotivno za njega, kao i njegovu porodicu, otkrio je fudbaler za "ATV" iz Banjaluke.
- Reprezentacija mi je bila san, od malena. Gledao sam utakmice, moje drugare, kao što je Marko Grujić. Sad sam ponosan, u reprezentaciji želim da uvek budem na maksimumu. Nemačka je dobra reprezentacija, igrao sam deset godina tamo i hvala Nemačkoj. Ja sam Srbin, prezivam se Samardžić. Kao zvezdaš, debitovao sam na Marakani, to je neverovatan osećaj. Cela porodica je plakala, mama, tata i devojka. I ona zna šta mi reprezentacija znači kao i mojoj porodici - rekao je Lazar na početku razgovora.

Pored pobede koju je zabeležio, Samardžića su i navijači posebno dočekali.

- Dobio sam dosta poruka podrške. U reprezentaciji su me sjajno prihvatili. Morao sam da pevam. Treći dan sam imao nastup, čekao sam to, bio sam nervozan i posle sam se mogao opustiti. Jedan od uzora mi je Dušan Tadić. Poslao mi je dres i čestitku za 14. rođendan. Sada igramo zajedno, volim njega kao igrača, on je majstor pa i ja probam nešto da uzmem od njega.

Istakao je fudbaler Udinezea i da Srbija i te kako ima šanse da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo.- Imamo baš dobru ekipu, top. Mnogo momaka je u Italiji. Velika smo fudbalska nacija. Hoćemo da pišemo istoriju. Piksi je za nas igrače kao drug pa kao i otac. Možemo da pričamo s njim o svemu. Mi smo tamo kao porodica. Nadamo se Evropskom prvenstvu. Navijači to hoće da čuju.

Takođe, otkrio je Samardžić i da bi voleo da zaigra za Crvenu zvezdu.

- Voleo bih bar godinu dana da odigram u dresu Crvene zvezde. Želja mi je da pred kraj karijere zaigram za Zvezdu - istakao je Samardžić, koji je potom otkrio i da je bio na pragu Barselone.

- U kući mi je bio Patrik Klajvert, tada direktor u Barseloni. Želeo je da dođem. Tada sam imao 16-17 godina, bilo je prerano da idem. Bio sam još dete, pričao sam sa roditeljima, iako mi je Barsa san, i srce me vuklo, ali mislim da je bilo prerano - zaključio je Lazar Samardžić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati