Fudbal

Direktno.rs

27. 05. 2023. 21:47 3

Duljaj: Ako sam problem, to je lako rešiti

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac (2:1) u poslednjoj utakmici sezone u Superligi na stadionu u Humskoj. Trener Igor Duljaj je posle meča sumirao utiske pre svega o meču, a onda i o čitavoj sezoni.

- Mogu jednim delom da budem zadovoljan. Posle prva dva gola, imali smo šanse da damo i treći i četvrti. Igrali smo protiv najmlađeg tima u ligi, to mora da se poštuje. Oni žele da igraju, da nastave tim putem. U drugom poluvremenu sam ubacio mlade, da vidim kako mogu da izgledaju, da ih uporedim sa momcima iz Voždovca. Ali rivali imaju prakse, a naši nisu imali sreću da odigraju dosta utakmica. Ovom prilikom čestitam Stjepanoviću na debiju. Pohvalio bih Voždovac, sedam mladih u prvih 11.

Naravno, nije zadovoljan celokupnim učinkom.

- Jedan ciklus je završen, nekoliko puta sam ponovio da ne možemo da budemo zadovoljni da budemo četvrti, treći, drugi... Partizan teži da bude prvi, dogodilo se ovo što se dogodilo. Videćemo sledeće nedelje dublju analizu, posle toga ćemo videti kako i šta dalje.

Ističe Duljaj i da li bi nešto bilo drugačije da je došao ranije u klub.

- Prošlost ne mogu da vratim. Da sam došao ranije, možda bi nešto bilo drugačije, možda i ne bi, ali činjenica je da smo u dosta utakmica imali nepovoljnije rezultate u odnosu na prikazanu igru, stvarali smo dosta šansi.

Pohvale su otišle na račun mladih igrača.

- Ja bih uvek voleo i uvek sam apostrofirao da volim mlade igrače, dobre igrače. Ti mladi igrači treba da rastu sa iskusnim igračima koji će umeti da ih vode. I mi kada smo ulazili u Partizan imali smo starije koji su nas učili šta je Partizan, kako treba da se poštuje klub, kako treba da se ponašamo.

Iako su pravili greške, Duljaj im ne zamera.

- Stjepanović je odigrao sasvim dobro, videla se želja i kod Baždara i Petkovića. Pravili su neke male greške koji nisu morali, ali to je mladost, ja im ne zameram. Moraju što pre da promene nešto u svojoj glavi.

Svestan je da je bilo pada u igri na kraju.

- Veoma prosto. U pitanju su mladi igrači koji nisu imali minutažu ranije i prostor...

A potom je progovorio o svojoj budućnosti.

- Oko moje budućnosti ćemo videti sledeće nedelje. Biće sastanak, dobra analiza. Da li neko može da bude zadovoljan sa četvrtim, trećim, drugim mestom? Ne... Znamo u kojim smo bili okolnostima, ali ne postoji alibi. Ako postoji moja odgovornost, ja sam spreman da je prihvatim. Ako sam ja problem, to je lako rešiti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati