Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

03. 05. 2023. 23:11 0

Haland najbolji u istoriji Premijer lige!

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Vest Hem rezultatom 3:0, dok je Liverpul na "Enfildu" savladao Fulam - 1:0, u zaostalim mečevima Premijer lige. Veče je obeležio Erling Haland, koji je večeras stigao do svog 35. gola u Premijer ligi, čime je oborio rekord koji su do sada držali Alan Širer i Endi Kol sa po 34 pogotka u jednoj sezoni Premijer lige.

Siti se mučio sa Vest Hemom u prvom poluvremenu, ali je u nastavku slomio otpor "čekićara". U 50. minutu Marez je centrirao iz prekida sa leve strane, a Ake glavom pogodio za 1:0.

Sve je bilo gotovo u 70. minutu kada je posle kontre Griliš spojio Halanda sa golom, Norvežanin je bocnuo preko Fabijanskog za 2:0. Siti je do kraja uspeo da upiše još ubedljiviju pobedu, Foden je posle odbitka uhvatio volej, lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača i prevarila Fabijanskog za 3:0.Siti je ovim trijumfom ponovo preskočio Arsenal, ima bod više, ali i meč manje, tako da apsolutno sve drži u svojim rukama.

Liverpul je takođe bio uspešan kao domaćin, pošto je na "Enfildu" pao Fulam - 1:0. Nije Liverpul ni večeras preterano blistao, Jirgen Klop je odmorio neke prvotimce poput Robertsona, Gakpa i Žote, a šansu je dobio Darvin Nunjez koji je u 39. minutu iznudio penal. Odgovornost je preuzeo Salah, koji je zategao po sredini gola za 1:0.

Mogao je Liverpul i do ubedljivije pobede, ali je 15 minuta pre kraja vrlo lako mogao i da strepi, da Alison nije odbranio udarac Karlosa Vinisijusa sa pet metara.
Liverpul je do kraja sačuvao prednost i zadržao nadu za plasman u Ligu šampiona, ali će zato u četvrtak navijati za Brajton, kako bi ostao na četiri boda iza Mančester junajteda, koji će čak i tada imati meč manje, sada ih ima dva...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati