Fudbal

Milan Zarić

01. 04. 2023. 22:00 16

RASPAD Vučelić i Vazura ugasili svetlo u Novom Sadu

Partizan je u dubokom kanalu, puca po šavovima na svim nivoima i iz agonije se ne vidi izlaz. Jer, crno-beli su u 28. kolu Superlige izgubili u Novom Sadu od Vojvodine sa 2:1, što je četvrti vezani meč na kome nisu slavili, i to samo dan nakon što je predsedniku Miloradu Vučeliću ukazano poverenje da nastavi da vodi klub.

Turbulentnom periodu u Humskoj ne nazire se kraj. Vlada opšte nezadovoljstvo, očajan rad Milorada Vučelića i Miloša Vazure stigao je na naplatu, međutim dvojcu se ne odlazi iz Partizana. Ne brine ih mnogo to što klub tone, budući da postoji šansa da posle ovog kola padne na četvrto mesto superligaške tabele (ako Čukarički pobedi Radnički u Nišu).

Gde je Partizan stao pre reprezentativne pauze - tu je nastavio i nakon nje. Produženo je posrtanje crno-belih, pa bodove praktično uzima ko poželi. Sada je to bila Vojvodina, koja je u derbiju slavila sa 2:1.

Izabranici Igora Duljaja su i na ovom meču bili nemoćni, čemu u prilog govori to što su do 70. minuta bili bez šuta u okvir gola. Kasnije se to za nijansu popravilo, međutim nedovoljno da se na "Karađorđu" uzme barem bod.

A nije izgledalo da će tako biti, jer je Nemanja Jović imao priliku u petom minutu, no tada je njegov udarac bio neprecizan i otišao je van okvira gola.

Tri minuta kasnije viđena je opasnost pred golom crno-belih, kada je Zukić pokušao, ali je lopta otišla pored gola. Nakon toga nije viđeno bogzna šta, Vojvodina je bila za nijansu opasnije, međutim rezultat se nije menjao.

Ali, i to se promenilo u nastavku, tačnije u 53. minutu. Kombinovali su igrači domaće ekipe, nije to izgledalo preterano opasno kada je centrirao Čupić, međutim Filip Malbašić je uspeo dobro da se snađe u kaznenom prostoru, pa je loptu poslao tamo gde golman Nemanja Stevanović nije mogao da je dohvati, te je matirao bivši klub.

Očekivalo se da će taj primljeni gol da trgne crno-bele i da će krenuti značajno ofanzivnije kako bi se nešto promenilo, ali se dobrih 20 minuta ništa nije dešavalo pred golom Vojvodine.

Uzbuđenje u kaznenom prostoru viđeno je u 71. minutu, kada je golman Carević istrčao na 20-ak metara od gola, ali je uspeo da se vrati i spreči izjednačenje. Čuvar mreže "lala" je bio na vrhunskom nivou i u 80. minutu, kada je Baždar bio u dobroj situaciji, ali je Carević dobro intervenisao.

I kada se očekivalo da će Partizan da pojača napade - usledio je novi šamar. Tako je Vojvodina sačekala šansu i iskoristila ju je, kada je Nemanja Nikolić, još jedan bivši igrač crno-belih, u 84. minutu pogodio i povisio na 2:0.

Sve što je gostujući tim uspeo da uradi na ovom meču jeste da ublaži poraz - Danilo Pantić je u 90. minutu lepo pogodio iz slobodnig udarca za 2:1, što, ipak, nije bila uteha ekipi iz Humske, koja se bez bodova vratila iz Novog Sada.

Vojvodina je posle ovog trijumfa ostala na petom mestu sa 50 bodova, ali se približila trećeplasiranom Partizanu, koji je ostao na koti 54. Između današnjih rivala je Čukarički, koji ima 53 boda, kao i priliku da u slučaju pobede na "Čairu" protiv Radničkog potisne crno-bele na četvrtu poziciju.

VOJVODINA - PARTIZAN 2:1 (0:0)

Stadion: "Karađorđe". Strelci: Malbašić u 53. i N. Nikolić u 84. minutu za Vojvodinu, a Pantić u 90. za Partizan. Sudija: Srđan Jovanović.

VOJVODINA: Carević – Jeličić, Traore, Ljubisavljević, Lazarević – Topić, Zukić (od 77. Milosavljević) – Malbašić (od 77. Baraj), U. Nikolić (od 64. Simić), Čumić (od 82. Busnić) – Milošević (od 64. N. Nikolić).

PARTIZAN: Stevanović – Živković, Vujačić, Marković, Urošević – Fejsa, Kolorado (od 60. Pantić) – Menig (od 66. Jevremović), Natho (od 66. Baždar), Jović – Rikardo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati