Fudbal

Milan Zarić

01. 04. 2023. 19:58 0

Zvezda se mučila i nekako slomila "fenjeraša"

Fudbaleri Crvene zvezde namučili su se protiv poslednjeplasirane ekipe Mladost GAT u 28. kolu Superlige Srbije, dva puta su morali da jure prednost, ali su na kraju slavili sa 4:2.

Ispustili su crveno-beli dva boda u meču protiv Napretka u Kruševcu, a ista situacija je pretila da se dogodi i u duelu sa "fenjerašem", kog sa klupe predvodi Nenad Lalatović, ali je lider ipak uspeo da slavi posle preokreta u finišu.

Odvažno su zaigrali gosti iz Novog Sada, dva puta su vodili protiv lidera i aktuelnog šampiona, međutim Zvezda je najpre uspela da dva puta izjednači, a onda i da slavi sa 4:2 golovima Marka Rakonjca u 83. i Aleksandra Kataija u 90. minutu.

Crveno-beli su, očekivano, ofanzivnije ušli u meč, pa su oni bili ti koji su imali prvu šansu. U 10. minutu je Pešić dodao do Ivanića, koji se spetljao i iz izgledne situacije promašio. Kazna je stigla u sledećem napadu - Mladost je odigrala sjajnu kontru, koju je, posle dodavanja Jankovića, reaizovao Vidakov.

Imala je Mladost u 14. minutu šansu i da dupira prednost, međutim udarac Saše Markovića završio je na stativi.

Zvezda je uspela da se izvuče iz nokdauna, pa je u 18. minutu izjednačila. Katai je uspeo da matira goste, sudija je konsultovao VAR kako bi se uverio da nije slučajno bio ofsajd, pa je posle trominutnog gledanja snimka priznao gol.

Domaćin je pokušao da iskoristi momentum i da dođe do preokreta, ali... U 33. minutu je usledio novi hladan tuš, budući da su Novosađani odigrali dobru akciju, koju je drugim golom na meču krunisao Vidakov, pa je na semaforu pisalo 1:2.

Nije se, međutim, sa tim rezultatom otišlo na poluvreme. Jer, u 45. minutu je dosuđen penal za crveno-bele, ta odluka je doneta ponovo posle konsultovanja VAR-a, što je prilično razbesnelo Nenada Lalatovića, trenera Mladosti GAT.

Odgovornost je u finišu poluvremena preuzeo Gelor Kanga, koji je golmana poslao u jednu, a loptu u drugu stranu, te je drugi put na meču Zvezda izjednačila - 2:2.

U nastavku su crveno-beli napadali, imali su izgledne prilike preko Kataija, koji nije uspeo da drugi put na meču zatrese mrežu rivala. Međutim, jeste rivala savladao napadač Marko Rakonjac, koga je Miloš Milojević uveo sa klupe. Iskoristio je dodavanje Kange i u 83. minutu preokrenuo na 3:2.

A tačku na meč stavio je drugim golom na meču Aleksandar Katai, kome je u 90. minutu Kanga asistirao za konačnih 4:2.

CRVENA ZVEZDA - MLADOST GAT 4:2 (2:2)

Stadion: "Rajko Mitić". Strelci: Katai u 18. i 90, Kanga u 45. iz penala i Rakonjac u 83. minutu za Crvenu zvezdu, a Vidakov u 11. i 33. za Mladost GAT. Sudija: Stevan Jeknić.

CRVENA ZVEZDA: Vasiljević – Eraković, Leković (od 46. Vigo), Dragović - Mitrović (od 46. Bukari), Kangva, Kanga (od 90+1. Mijailović), Rodić - Ivanić (od 90+1. Mituljikić), Katai – Pešić (od 78. Rakonjac).

MLADOST GAT: Knežević – Janković, Tanasijević, Jočić, Ćosić – Ilić, Denić (od 89. Milić) – Marković (od 78. Hekman), Bjeloš, Babić – Vidakov (od 68. Dal Belo).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati