Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

08. 03. 2023. 22:54 2

PSŽ opet ispao iz LŠ! Sad ih izbacio Bajern

Fudbaleri Bajerna porazili su 2:0 PSŽ u drugom meču osmine finala Lige šampiona i plasirali se u četvrtfinale! Bajern je u prvom meču, na Parku prinčeva, slavio 1:0. U drugom meču osmine finala fubaleri Milana prošli su u četvrfinale, iako je susret protiv Totenhema završen bez golova. Ispostavilo se da je italijanskom klubu bila dovoljna minimalna pobeda iz prvog meča.

Pari Sen Žermen su tako iz Lige šampiona sa po jednim golom izbacila dva nekadašnja igrača – u prvom meču je strelac bio Kingsli Koman, u drugom Čupo-Moting. Da sve bude još zanimljivije – pet od šest poslednjih golova Bajerna protiv PSŽ postigli su upravo njih dvojica.Pari Sen Žermen je pripretio nakon svega 120 sekundi. Sjajnu priliku propustio je Kilijan Mbape. Nizali su se napadi na obe strane. Posle 20 minuta igre ponovo je Mbape pripreto, ali je lopta otišla pored gola domaćih. A onda, nakon pola sata igre prva prava pretnja domaćih. Musijala je sjajno izgradio prostor, šutirao odlično, ali je odlično odbranio Donaruma.

Gosti su morali da menjaju zbog povrede nakon 36. minuta. Markinjos nije mogao da nastavi utakmicu, a Galtije je na njegovo mesto ubacio Mukelea. Desetak minuta pre kraja prvog poluvremena u sjajnoj prilici da Parižane vrati u igru u ovom dvomeču imao je i Vitinja, ali je njegov udarac sjajno blokiran. Nova uzbuđenja videli smo u 51. minutu. Danijele Orsato je nakon intervencije iz VAR sobe proveravao da li ima osnova da dosudi penal za Bajern, ali kaznenog udarca nije bilo.Ni minut nije prošao, Erik Maksim Čupo-Moting je glavom poslao loptu u mrežu. I opet VAR koji je zbog faula poništio gol domaćina. Bajern je na kraju dočekao povod za slavlje pred 75.000 navijača. Nakon velike greške odbrane Pari Sen Žermena, Čupo-Moting je došao do lopte i poslao je u mrežu. Ovoga puta sve je bilo čisto.Sve je i konačno rešeno u samom finišu kada je za 2:0 pogodio Serž Gnabri u 89. minutu. -Donaruma je sjajno odbranio u drugom minutu nadoknade nakon pokušaja Alfonsa Dejvisa, a u četvrtom minutu je gol Sadija Manea poništen zbog ofsajda.

Totenhem - Milan 0:0

Šampion Italije je prvi put posle 11 godina izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Posle pobede od 1:0 na San Siru, ''rosoneri'' su večeras remizirali bez golova u Londonu protiv domaćeg Totenhema od koga se očekivalo mnogo više. Prvo poluvreme bilo je prilično nezanimljivo i bez mnogo sadržaja, čak i bez šuteva u okvir gola i na jednoj i na drugoj strani.
To je odgovaralo gostima iz Milana koji su u London doneli gol prednosti iz prvog meča, ali je bilo jasno da će ekipa Totenhema u nastavku morati da zaigra mnogo agresivije i konkretnije. Međutim, prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imao je Dijaz, koji je u 51. minutu izdržao par duela, stigao do peterca, ali je njegov udarac zaustavio Forster.

Hojbjerg je uzvratio desetak minuta kasnije, kada je Manjan dobro reagovao, a na drugoj strani je golu domaćih pripretio Žiru u 68. minutu, kada je Forster opet dobro intervenisao. A da su šanse Totenhema za prolaz dalje postale minimalne, bilo je jasno od 77. minuta, kada su domaći ostali sa igračem manje na terenu zbog isključenja Romera koji je posle prekršaja nad Teom Ernandezom zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.Pet minuta kasnije domaći su tražili jedanaesterac, posle kontakta Sančeza i Ernandeza u kaznenom prostoru Milana, ali ni sudija na terenu, kao ni ekipa iz VAR sobe nisu smatrali da ima elemenata za najstrožu kaznu. Sa igračem manje na terenu, Totenhem nije uspeo da izvrši neki snažniji pritisak pred golom Milana, sve do trećeg minuta nadoknade vremena kada je Son odlično izveo slobodan udarac, Kejn je zahvatio loptu glavom, ali je Manjan bio na pravom mestu i izvanrednom intervencijom sačuvao svom timu rezultat koji ga vodi dalje.

Usledila je munjevita akcija gostiju, na kraju Origi šutira, ali je pogodio okvir gola. Ipak, nemaju razloga ''rosoneri'' da žale za tom prilikom, ostvarili su rezultat koji ih je odveo u četvrtfinale.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati