Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

21. 02. 2023. 20:19 6

Matić: Od koga smo to bolji? Nemoguće porediti nas i Hrvate

Fudbaleri Srbije su doživeli fijasko na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde su takmičenje završili sa samo jednim bodom u grupnoj fazi (remi protiv Kameruna i porazi od Brazila i Švajcarske), iako su imali ogromne ambicije kada je reč o ovom turniru. Upravo o ovom takmičenju je govorio i Nemanja Matić.

Nemanja Matić je igrao u reprezentaciji, iz koje se povukao 2020. godine, a sada je bio gost u emisiji kod bivšeg hrvatskog fudbalera Marija Stanića na televiziji Arena sport. Upravo je vezista Rome tu i ukazao na neke probleme našeg nacionalnog tima.

- Mi, Srbi, pravimo pritisak, a nemamo podlogu za to. Mi kažemo da smo najbolji... Zašto smo mi najbolji, od koga smo mi to uopšte bolji? Malo su me i kritikovali kad sam u jednom intervjuu rekao šta mislim o poređenju Srbije i Hrvatske. To je bilo još ranije (pre Svetskog prvenstva). Rekao sam tada da se Hrvatska i Srbija ne mogu uporediti jer smo mi u tom trenutku imali tri igrača na vrhunskom nivou, a hrvatska reprezentacija deset. Rakitić je bio u Barseloni, Luka (Modrić, prim. aut.) u Realu, Kovačić u Realu, Perišić u Interu, Mandžukić u Juventusu - ispričao je Matić, koji je potom u dahu nastavio.

- Mi smo imali dva igrača na vrhunskom nivou, a svi ostali su igrali u nekim osrednjim klubovima. Stavljamo preveliki pritisak na igrače koji još nisu spremni za to. Ne može neko ko igra u Torinu da iznese isti pritisak kao Modrić, koji konstantno igra na vrhunskom nivou i koji konstantno osvaja trofeje. Srbija pred velika takmičenja mora da spusti tenzije - zaključio je Matić.

A onda je nahvalio Luku Modrića, najboljeg svetskog fudbalera iz 2018. godine.

- Ne može se biti drugi i treći ni iz čega. Imate Luku Modrića, koji je najbolji igrač sveta i tek kad završi karijeru, svi će biti svesni kakav je to igrač - i Real Madrid i reprezentacija. Nekoliko puta igrao sam protiv njega. Kod njega nema lufta, nema toga da on na terenu radi neku stvar bez krajnjeg cilja. Svaki njegov potez na terenu te natera na grešku, uvek unapred zna šta radi. Mi nemamo takvog igrača - zaključio je Matić.

Podsetimo, Srbija je u Kataru učešće završila u grupnoj fazi, dok je Hrvatska osvojila bronzanu medalju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati