Fudbal

Direktno.rs

31. 01. 2023. 23:56 0

Čelsi i Enco srušili rekord Premijer lige!

Sat vremena pre kraja prelaznog roka pao je dogovor za najskuplji transfer u istorije Premijer lige! Naime, posle pregovora koji su trajali duže od mesec dana, Benfika i Čelsi su dogovorili prelazak Enca Fernandeza na "Stamford Bridž"!

Argentinski vezista će koštati Čelsi 120.000.000 evra. Tačnije, londonski klub je platio otkupnu klauzulu. A najbolji mladi igrač nedavnog Mundijala u Kataru će potpisati ugovor do leta 2031. godine. Identično kao i Mihajlo Mudrik nedavno. Čelsi je uspeo da rastegne ugovor na što duži period kako bi olabavio pravila finansijskog fer-pleja i ne bi iskočio iz regulative.

Upravo je to bio i sporni detalj u pregovorima koji su trajali sa Benfikom. Čelsi je od početka hteo da plati otkupnu kaluzulu, ali da isplata bude u nekoliko rata. Na taj način ne bi zagazio u crvenu zonu, što se tiče dozvoljene sume potrošenog novca i finansijskog fer-pleja.

Benfika je odbijala da proda igrača, insistirala na isplati cele sume odjednom, što je bilo neizvodljivo i Čelsi je u jednom trenutku početkom januara odustao od pregovora. Igrač se vratio u tim, nastavio da igra i delovalo je da će do leta sigurno ostati u Lisabonu…

Ali Čelsi je čekao finiš prelaznog roka i opet se vratio za pregovarački sto. Ovog utorka su pregovori ušli u završnu fazu. I dalje nije poznata definitivna formula isplate obeštećenja, ali se spekuliše da je Benfika pristala na tri rate i da je Čelsi angažovao kompaniju za fakturisanje koja će na sebe preuzeti isplatu a onda kasnije sve naplatiti sa kamatama. Doduše, na duži vremenski period, što je za Čelsi bilo krucijalno.

Igrač je ovog utorka u Lisabonu čekao kao zapeta puška epilog pregovora, u međuvremenu sa Čelsijevim medicinskim timom odradio lekarske preglede i sada se završavaju poslednji administrativni detalji pre nego što klubovi i zvanično objave transfer.

Fernandez će u Čelsiju zameniti Žoržinja koji je prešao u Arsenal, dok Benfika neće dovoditi zamenu za njega.

Podsetimo, Benfika je letos dovela Enca iz River Plate za 10.000.000 evra fiksno plus 8.000.000 kroz bonuse. Međutim, sada je River zaradio još više. S obzirom na to da im je pripadalo 25 odsto od narednog transfera, naplatiće dodatnih 30.000.000 evra plus 5.200.000 evra kroz sredstava solidarnosti. Ukupno je River od Fernandeza inkasirao neverovatnih 53.200.000 evra!

A Čelsi je u ludom stilu zaključio najskuplji šoping u istoriji fudbala! Od letos i dolaska novog gazde Toda Bolija su "plavci" potrošili preko 600.000.000 evra na transfere Veslija Fofane, Marka Kukurelje, Rahima Sterlinga, Kalidua Kulibalija, Karnija Čukvuemeke, Pjera Emerika Obamejanga, Gabrijela Slonine, Denisa Zakarije, Benoe Badijašila, Žoaoa Feliksa, Mihajla Mudrika, Davida Fofane, Mala Gusta, Nonija Maduekea, Andreja Santosa i sada Enca Fernandeza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati