Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

28. 01. 2023. 17:34 0

Rumuni se ne šale: Prvak iz 2016. ugašen zbog dugova!

Fudbalski klub Astra Đurđu više ne postoji, odlučio je Fudbalski savez Rumunije.

Razlog su veliki dugovi u koje je klub upao poslednjih godina, zbog čega je već sankcionisan izbacivanjem u niži rang, po odluci FS Rumunije. Ove sezone takmičio se u trećoj ligi, međutim kako klub zbog sankcija FIFA nije mogao da registruje nove igrače, a nedostaje mu kadar da se takmiči - usledilo je izbacivanje iz lige i automatsko gašenje.

U toku dana iz kluba je stigao dopis iz Astre na adresu Fudbalskog saveza Rumunije u kojem je toj organizaciji predočeno da ekipa nema dovoljan broj igrača da nastavi sezonu.

- S obzirom na to da nam je FIFA zabranila registraciju novih igrača, klub je došao u situaciju da ne može da formira ekipu. Nalazimo se u bezizlaznoj situaciji da ne možemo da izađemo iz ćorsokaka, iako ne dugujemo tražene iznose. Ne možemo da izbegnemo sankciju koju je izrekla FIFA i nemamo dovoljan broj igrača za takmičenje. Pod ovim uslovima, prinuđeni smo da zahtevamo izlazak 3. Lige - navodi se u saopštenju koje su igrači Astra Đurđua poslali na adresu.

Fudbalski savez Rumunije je postupio po pravilima, doneo odluku da se klub rasformira, a osim muškog seniorskog tima, više ne postoje ni ostale selekcije koje su se takmičile sa grbom ovog kluba. Ugašene su i žesnka selekcija, kao i dva juniorska pogona.

Astra Đurđu više nikad neće moći da se takmiči pod tim imenom, a ako nekad bude ponovo osnovan taj novi klub krenuće od nule.

Osim toga što je u sezoni 2015/2016. bila prvak države, Astra je imala i zapažen evropski uspeh kada je, u sezoni koja je usledila, ušla u grupnu fazu Lige Evrope tako što je savladala Vest Hem u gostima, i prošla dalje ukupnim rezultatom 2:1.

Klub je takođe u sezoni 2013/14. bio drugoplasiran u šampionatu Rumunije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati