Fudbal

Direktno.rs

27. 01. 2023. 23:13 0

Niko nije očekivao da će baš on da izbaci Arsenal

Fudbaleri Mančester sitija su eliminisali Arsenal iz FA kupa, pošto su slavili kod kuće sa 1:0. Junak pobede je za mnoge neočekivan, pošto je"tobdžije" pored Halanda, De Brujnea, Gundogana, srušio defanzivac Nejtan Ake.

Presudni momenat meča dogodio se u 64. minutu. Najpre je rezervista Alvarez dobio nešto više prostora, šutirao je snažno sa 20-tak metara, ali je pogodio stativu. U nastavku akcije, lopta se odbila do Griliša, koji je odlično uposlio Akea, a ovaj je fantastično plasirao sa osam metara loptu u mrežu nemoćnog Tarnera.

Zanimljivo je bilo od starta meča. Oba tima imala su dobre prilike u prvom poluvremenu. Najpre, u petom minutu Tomijasu, čiji je šut lepo ukrotio nemački golman Štefan Ortega. I drugu priliku imao je gost, u 21. minutu Trosar je šutirao po sredini gola, ali je Ortega još jednom vrlo dobro intervenisao.

Četiri minuta kasnije sa ivice šesnaesterca šutirao je Kevin de Brujne, ali je bio zamalo neprecizan. Do kraja prvog poluvremena, vredna pomena je bila i šansa Nketije, posle pasa Trosara, ali ni on nije bio precizan.

Nedugo posle već opisanog vođstva Sitija, Arsenal je mogao do izjednačenja. U 67. minutu posle greške Laporta, Nketiji je malo nedostajalo da loptu sprovede u gol, ali "tobdžiije" su u toj situaciji dobile samo korner.

Kako do kraja meča više nije bilo promena rezultata, Mančester siti se radovao i plasirao u osminu finala FA kupa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati