Fudbal

Direktno.rs

26. 01. 2023. 19:41 0

Gvardiola: Ako me Barsa pozove - OTIĆI ĆU

Sezona u kojoj rezultati nisu u skladu sa očekivanjima navela je Pepa Gvardiolu na pomisao da je vreme rastanka sa Mančester sitijem postalo vrlo izvesno.

Još dok je vodio Barselonu Gvardiola je neretko govorio da dužinu mandata na klupi jedne ekipe ograničava na tri sezone.

Ipak, u Mančester sitiju je demantovao sam sebe, trenutno "kruni" sedmu sezonu, a ne tako davno, produžio je ugovor do 2025.

Uprkos tome, u aktuelnoj sezoni njegovi puleni ne igraju u skladu sa očekivanjima. Nedavno je i sam Gvardiola isticao da nije zadovoljan zalaganjem pojedinaca, motivacijom i htenjem i da takav mentalitet dobrog dela igrača neće biti plodonosan po klupske ambicije.

Na uvertiri derbija sa Arsenalom, u okviru FA kupa, španski stručnjak govorio je i o Mikelu Arteti, njegovom dugogodišnjem pomoćniku u Sitiju, koji je, vođen srcem, 2019. odlučio da prihvati poziv voljenog kluba i sedne na menadžersku klupu "tobdžija".

Ove sezone Arsenal igra izvanredno - lepu i atraktivnu igru nadogradio je odličnim rezultatima i prvim mestom na tabeli Premijer lige.

- Znam da je otišao u svoj klub. To je tim o kome sanja. On je njihov navijač, tamo je bio kapiten. Voli klub. Sećam se kada je bio ovde i kada smo davali golove, mnogo je skakao, osim protiv jednog tima - rekao je Pep Gvardiola na konferenciji pred meč sa Arsenalom i otkrio da je dovoljan jedan poziv da se vrati u Barselonu:

- Samo je sedeo protiv Arsenala. Rekao sam: "Taj momak voli Arsenal". Tako je i sa mnom, ako sam trener ovde ili gde god drugde, a Barselona me pozove - otići ću u Barselonu. To je moj klub - rekao je Gvardiola i tako prvi put posle odlaska sa "Nou Kampa" pomenuo povratak na klupu katalonskog giganta.

Sjajni stručnjak i inovator u taktičkom ali i smislu tehničkih performansi fudbalera, ranije je pričao o tome da bi voleo jednog dana da se vrati u Barselonu i preuzme vođenje mlađih kategorija, međutim poslednja izjava navodi na zaključak da bi rado ponovo vodio seniorsku ekipu kojom ove sezone sasvim korektno diriguje Ćavi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati