Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

24. 01. 2023. 22:34 0

Bomba Kimiha u 90. minutu spasila Bajern od poraza

Keln je napravio iznenađenje i odigrao je 1:1 sa Bajernom u Minhenu. Bajern se izvukao sjajnim golom Kimiha u 90. minutu, ali nakon ovog remija se malo "zakuvalo" u borbi za titulu. Iako je delovalo da Bajern nezadrživo grabi ka 11. uzastopnoj "salatari". Bavarci naravno ostaju apsolutni favoriti da prvi prođu kroz cilj, ali Lajpcig, pa i Borusija Dortmund, Ajntraht Frankfurt, Union Berlin i Frajburg su se obradovali večerašnjem rezultatu.

Keln je u Minhenu pokazao da subotnja pobeda od 7:1 protiv Verdera nije bila nikakva slučajnost. "Jarčevi" se nalaze u velikoj formi, a potvrdili su je već u četvrtom minutu. Keln je izveo korner sa desne strane, Čabo je bio najbolji u skoku i glavom je spustio loptu na drugu stativu, a tamo je zaspao Alfonso Dejvis i ostavio Skirija potpuno samog. Tunišanin je to iskoristio i rutinski zatresao mrežu iz neposredne blizine, za 0:1.

Ovaj rani gol je upali "crvenu lampicu" u redovima Bajerna, krenuli su ataci, ali daleko od toga da je Keln ustuknuo. Gnabri je u 14. minutu imao situaciju jedan na jedan, gađao je "malu mrežu", golman gostiju Švab je fanstastično intervenisao. Potom su pretili Musijala i Gnabri, a Keln je u 29. minutu izveo munjevitu kontru. Skiri je poslao perfektnu loptu u prazan prostor za Kajnca i kada se činilo da će biti 0:2, Jan Zomer je stigao na vreme i sprečio siguran pogodak gostiju.
Do kraja prvog dela pritisak Bajerna i dve prilike. Čupo-Moting je izblokiran u odsudnom trenutku kada se u 43. minutu spremao da šutira iz veoma dobre pozicije, a samo minut kasnije je udarac oprobao Pavar, a Švabe se još jednom istakao. Na početku drugog poluvremena je rezervista Bajerna Gravenbergh pogodio stativu u 49. minutu, a Švabe je još jednom zablistao u 54. minutu i skinuo opasan šut Komana.

Potom je Keln uspeo da se stabilizuje, a od 80. minuta su krenuli uraganski napadi Bajerna. Zasluženo izjednačenje je stiglo u 90. minutu. Nije Bajern mogao da probije bedem Kelna iz brojnih izgrađenih akcija, ali je zato to uradio Jozua Kimih na spektakularan način. U 90. minutu je odapeo sa oko 30 metara, poslao pravi "projektil" i zakucao ga pod preču za konačnih 1:1.

Bajern je tačno na polovini sezone prvi na tabeli sa 36 bodova, a Keln je deseti sa 21 bodom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati