Fudbal

Direktno.rs

22. 01. 2023. 19:32 0

Pao Junajted: Džinovski korak Arsenala ka tituli

Fudbaleri Arsenala savladali su Mančester junajted na "Emirejtsu" sa 3:2 (1:1) u okviru 21. kola Premijer lige.

Bio je to okršaj koji je definitivno opravdao epitet debija sa golovima na obe strane, šansama i otvorenim fudbalom.

Arsenal je bio taj koji je diktirao tempo i bio konkretniji. Stvorili su izabranici Mikela Artete dosta prilika, nisu odstupali od stila igre koji preferiraju čitave sezone i to im se i isplatilo.

Uprkos svemu tome, krenuli su iz minusa. Mančester junajted je poveo posle fenomenalne solo akcije Markusa Rašforda čije su brze i precizne noge, uz samopouzdanje, obavile posao. Pogodio je u 17. minutu sa distance ostavivši Arona Ramzdejla potpuno nemoćnim.

Očekivalo se da Arsenal odgovori i tako nešto se i dogodilo kada je Nketija ispratio centaršut Granita Džake, pobegao Van Bisaki i poklonio se ispred gola Davida de Hee samo sedam minuta pošto se rezultat po prvi put promenio.

Osokoljen tim pogotkom, Arsenal je ušao u drugo poluvreme i preko Bukaja Sake, kojeg su Kristijan Eriksen i Vut Veghorst pomalo potcenili - "tobdžije" stižu do preokreta! Bio je to fenomenalan udarac Engleza u 54. minutu.

Ali, opet smo videli odgovor. Junajted je posle kornera i gužve došao do poravnanja. Lisandro Martinez je inteligentno udario loptu glavom tako da ona preleti sve koji su bili ispred nje i završi u golu.

Arsenal je više želeo trijumf. Bila je to opsada De Heinog gola, Junajted se povukao i zbog toga patio. Nketija je još jednom pogodio kada se prikrao ispred španskog golmana za erupciju na "Emirejtsu".

Tim Mikela Artete posle ove pobede ima pet bodova više od Sitija, uz meč manje, a čak 11 poena viška u odnosu na Mančester junajted koji je otpisan iz ove trke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati