Fudbal

Direktno.rs

19. 01. 2023. 20:10 0

KAKAV DEBI Ronaldo dao 2 gola, i to protiv Mesija (VIDEO)

Kristijano Ronaldo je debitovao u Saudijskoj Arabiji, i to na kakav način! Bio je starter u prijateljskom meču između Rijad starsa (kombinovani tim Al Hilala i njegovog Al Nasra) protiv Pari Sen Žermena, te mu je poluvreme bilo dovoljno da postigne dva gola. Na kraju "sveci" su slavili sa 5:4, u meču u kom je viđen i jedan crveni karton...

Portugalac je bio starter u timu koji je kombinacija dva najbolja tima iz ove zemlje, Al Nasra i Al Hilala, na prijateljskoj utakmici protiv Pari Sen Žermena, u kom smo gledali možda i poslednji okršaj Ronalda i Mesija.

I već na startu meča koji se igra usledio je hladan tuš za ol-star tim iz Saudijske Arabije.

Naime, Nejmar je poslao loptu do Lionela Mesija, koji je izašao pred golmana i lako ga matirao u trećem minutu.

Na odgovor Ronalda se čekalo 30-tak minuta. U 34. minutu Kristijano Ronaldo je iskoristio penal, posle prekršaja Kejlora Navasa i doneo izjednačenje - 1:1. Ujedno, ovo mu je bio prvenac u Saudijskoj Arabiji.

Praktično, bio je to samo uvod u još veće uzbuđenja u Rijadu, pa se stekao utisak kao da je reč o takmičarskoj, a ne prijateljskoj utakmici.

Tako je Pari Sen Žermen do novog vođstva, ovoga puta od 2:1, došao u 44. minutu, kada je Markinjos pogodio. I to samo pet minuta nakon što je PSŽ ostao sa igračem manje, budući da je Bernat isključen zbog starta sa leđa.

U drugom minutu sudijske nadoknade "sveci" su mogli do plus dva, ali je Nejmar promašio penal. Kazna je stigla dva minuta kasnije, kada je Ronaldo dao drugi gol na utakmici i poravnao na 2:2. Odlično se Portugalac u tom trenutku snašao, došao je do lopte koja se posle njegovog udarca odbila od stative i posle greške defanzivaca Pari Sen Žermena ju je poslao u mrežu.

Golova nije manjkalo ni u drugom poluvremenu, budući da su se ređali kao na traci... Tako je Ramos posle asistencije Mbapea u 53. minutu vratio prednost PSŽ-u, pogodivši za 3:2, da bi samo četiri minuta kasnije Jang Hjun So poravnao na 3:3.

Nije to bilo sve, jer je Mbape u 60. minutu matirao golmana Rijad starsa. Pogogio je sa penala, te je tako Pari Sen Žermen i četvrti put na meču vodio - 4:3.

Samo minut kasnije treneri dve ekipe su izvršili veliki broj izmena, pa su iz igre izašli Kristijano Ronaldo, Nejmar, Lionel Mesi, Kejlor Navas, Kilijan Mbape... Pao je ritam posle izlaska najvećih zvezda, dugo nije bilo uzbuđenja, što je prekinuo Ekitike, pogodivši u 78. minutu za velikih 5:3.

Do kraja su zvezde Al Hilala i Al Nasra uspele da ublaže poraz, te je Taliska dao gol u sudijskoj nadoknadi za konačnih 5:4 za Pari Sen Žermen...

RIJAD STARS - PSŽ 4:5 (2:2)

Stadion: "King Fahd". Strelci: Ronaldo u 34. iz penala i 45+6, Hjun Su u 56. i Taliska u 90+4. minutu za Rijad Stars, a Mesi u 3, Markinjos u 43, Ramos u 53, Mbape u 60. iz penala i Ekitike u 78. za PSŽ. Sudija: Abdulrahman Al Džasim (Katar). Žuti kartoni: Al Boleahi (Rijad Stars), Navas (PSŽ). Crveni karton: Bernat (PSŽ) u 39. minutu.

RIJAD STARS: Al Ovais - Al Ganam (od 46. Al Oudžami), Jang, Al Boleahi, Abdulhamid - Martinez (od 61. Kariljo), Al Kajbari (od 61. Kano), L. Gustavo (od 85. Otaif), Al Davsari (od 85. Al Nadžei) - Marega (od 46. Taliska), Ronaldo (od 61. Pereira).

PSŽ: Navas (od 62. Donaruma) - Hakimi (od 62. Pembele), Markinjos (od 46. Pereira), Ramos (od 62. Bišijabu), Bernat - Ruiz (od 62. Mendeš), Soler (od 62. Garbi), Sančes (od 46. Vitinja) - Nejmar (od 62. Zair-Emeri), Mbape (od 62. Ekitike), Mesi (od 62. Husni).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati