Fudbal

Direktno.rs

16. 12. 2022. 21:18 1

Manćini: Ovaj dan nikada nisam želeo...

Smrt Siniše Mihajlovića, koji je u 54. godini života izgubio bitku protiv leukemije, sa kojom se borio nekoliko godina, potresla je svetsku fudbalsku javnost. Od Mihe su se oprostile neke od najvećih fudbalskih legendi, a počast su mu odale i FIFA legende, kao i predsednik Đani Infantino na Svetskom prvenstvu u Kataru. Koliko je Miha bio poštovan i cenjen, kakav je prijatelj bio i kakav je bio laf kao čovek, govori i činjenica da je odmah nakon što se pojavila vest o njegovoj smrti, među prvima u bolnicu dojurio selektor Italije.

Roberto Manćini je prema pisanju Gazete bio među prvima koji su došli u bolnicu odmah po saznanju da je legendarni srpski fudbaler i trener preminuo. Manćini je bio saigrač Mihajlovića, a kasnije je uz njega Miha započeo i trenerski posao, najpre kao pomoćnik, a potom je krenuo u veliku samostalnu trenersku karijeru. Sa Manćinijem je ostao veliki prijatelj do poslednjeg dana, o čemu svedoči i ovaj gest selektora Italije, koji je došao da bude uz Mihinu porodicu kada im je najteže, a prema pisanju italijanskih medija, nije želeo da se oglašava.

Tu je stigao i predsednik Sampdorije Masimo Ferero, koji je bio posebno potresen. Takođe su u bolnicu došli i nekadašnji Mihini saradnici iz Bolonje, ali i mnogi navijači i poštovaoci njegovog lika i dela.
Siniša Mihajlović je u avgustu 2019. otkrio da boluje od leukemije. Hrabro se upustio u borbu sa opakom bolešću, dugo se lečio, prošao je dva puta kroz ciklus terapija, ali je njegovo srce prestalo da kuca 16. decembra 2022. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati