Fudbal

Direktno.rs

05. 12. 2022. 21:56 0

Magija i čarolija sa Kopakabane: Brazil među 8

Za razliku od meča Japan-Hrvatska, koji je bio veoma neizvestan, sa Brazilcima neizvesnosti nema. Fudbaleri Brazila savladali su ekipu Južne Koreje 4:1 u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Brazilci su sve dileme oko pobednika rešili do 36. minuta kada su već imali ogromnih 4:0. Strelci su bili Vinisijus Žunior, Nejmar, Rišarlison i Paketa. U sedmom minutu, Rafinja je probio po desnom boku, vratio povratnu koju su promašili Rišarlison i Nejmar, ali zato nije Vinisijus na drugoj stativi - 1:0.

U 11. minutu je Rišarlison oboren u kaznenom prostoru, sudija je opravdano pokazao na belu tačku, a odgovornost je preuzeo Nejmar i pogodio za 2:0. Onda smo u 29. minutu videli verovatno najlepšu akciju na turniru, koju je započeo i završio - Rišarlison. Prvo je doslovno pimplovao loptu glavom, pa nastavio kretanje posle odigravanja do Markinjoša, a potom dobio pravovremeni pas od Tijaga Silve i rutinski pogodio za 3:0. Da, dobro vidite, u ovoj akciji su učestvovala dvojica štopera Brazila!

Novu predivnu akciju gledali smo u 36. minutu, Vinisijus je probio po levom boku, "bocom" je nabacio Paketi na volej, ovaj buši mrežu - 4:0. Brazilci su vrlo lako mogli da imaju i 5:0 ili 6:0, da su malo više koncentracije u završnici imali Vinisijus, a posebno Rišarlison, koji je u nadoknadi vremena izbio sam na golmana, ali nije dobro šutirao.
Brazilci su očekivano spustili gas u drugom poluvremenu, ali su i tako imali šansi za nove pogotke. Sada je promašajima u prvi plan iskočio Rafinja, čija je dva odlična pokušaja zaustavio golman Kim. Južna Koreja je najbolju priliku imala sredinom drugog poluvremena, imali su tri pokušaja u jednom napadu, ali je zablistao i Alison.

Ipak, golman Liverpula ništa nije mogao u 76. minutu. Paik Song-Ho je posle odbijene, primio i namestio loptu i sa nekih 30 metara probušio mrežu za počasni pogodak Južne Koreje. Malo je faililo da tri minuta kasnije Koreja postigne novi pogodak, Čo je pobegao čuvarima i iskosa sa desne strane ponovo namučio Alisona, koji je upisao novu odličnu intervenciju. Brazilci su objektivno drugo poluvreme iskoristili i da odmore neke igrače, izašli su Militao, Nejmar, Danilo, Vinisijus, šansu je ponovo dobio nenadmašni Dani Alveš, kao i Bremer, treći golman Veverton, Rodrigo i Martineli.

U poslednjim minutima su odbrojavali do kraja i čekali kraj da proslave pobedu, do kraja su sačuvali snagu i rezultat i zakazali duel sa Hrvatskom u petak od 16.00.

Brazil – Južna Koreja 4:1 (4:0)

(Vinisijus 7, Nejmar 12 penal, Rišarslison 29, Pakeda 36 – Pek 76)

Stadion: 974 (Doha); Sudija: Kleman Turpan (Francuska)

Brazil: Alison – Militao, Silva, Markinjos, Danilo – Paketa, Kazemiro – Rafinja, Nejmar, Vinisijus – Rišarlison

Južna Koreja: Sung – Mun-hvan, Min-če Kim, Jong-kvon, Čin-su – Đung, In-pom Hvang – Li, Son, Hi-čan Hvang – Čo

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati