Fudbal

[ Izvor: Sportklub.rs ]

05. 12. 2022. 17:55 2

Srbija sedmi najskuplji tim u istoriji SP eliminisan u grupi

Zanimljivu analizu napravio je ugledni nemački portal "Transfermarkt". Naravno, Nemce najviše boli fijasko njihovog nacionalnog tima. Nemci kao četvorostruki svetski prvaci prvi put su doživeli da dva uzastopna Mundijala ne prođu grupu. Ako se doda i EURO 2020 onda je to ukupno tri vezana velika takmičenja. To je nekad bilo nezamislivo. I sada je teško razumljivo jer su statistički gledano poslednja dva mundijalska tima Nemačke najskuplji u istoriji Svetskih prvenstava u konkurenciji reprezentacija koje nisu prošle grupnu fazu.

Ovogodišnji tim Pancera vredi gotovo 900 miliona evra (preciznije 886), ali ništa manje nije procenjen ni onaj iz 2018. godine – 883 miliona evropskih novčanica (osvojio poslednje mesto u grupi sa Švedskom, Meksikom i Južnom Korejom?!).

Među najskupljima u ovom neslavnoj grupi je recimo i moćni tim Španije iz 2014. kada je na startu turnira doživeo dva šokantna poraza od Holandije (1:5) i Čilea (0:2) i završio kao treći u grupi.
Na sedmom mestu ove liste "bogataša" nalazi se po "Transfermarktu" selekcija Srbije iz Katara. Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija procenjeni su na 360 miliona evra.

U Top 10 su i selekcije Belgije iz 2018, Urugvaja 2022, Francuske 2010, Danske 2022, Engleske 2014. i Italije 2014.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati