Fudbal

Direktno.rs

02. 12. 2022. 15:39 1

Nemci smenjuju selektora posle kraha na SP?

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) Bern Nojendorf obećao je u Dohi analizu neuspeha te selekcije na Svetskom prvenstvu u Kataru i naveo da ne daje "blanko ček" selektoru Hansiju Fliku.

U "narednim nedeljama" Bern Nojendorf, selektor Hansi Flik, menadžer selekcije Oliver Birhof i potpredsednik Saveza Hans-Joahim Vacke sastaće se da bi "razgovarali o situaciji" sa nacionalnim timom.

- Očekujem da će nam dati prvu analizu, sportsku analizu turnira. I da će dati predloge za period posle turnira, sa pogledom na Evropsko prvenstvo kod kuće - rekao je Nojendorf na aerodromu u Dohi, pre leta za Frankfurt.

Nemačka drugi put zaredom nije uspela da prodje grupnu fazu Svetskog prvenstva, uprkos pobedi protiv Kostarike (4:2) u poslednjem kolu Grupe E. Japan je u isto vreme slavio protiv Španije (2:1), pa je Nemačka završila iza Španaca na tabeli zbog bolje gol razlike.

Hansi Flik i Oliver Birhof su pod ugovorom sa Savezom do Evropskog prvenstva 2024, a selektor Nemačke je sinoć izjavio da želi da ostane na toj funkciji.

U Nemačkoj se već čuju glasovi koji zahtevaju ostavku Flika, a među najglasnijim je bio bivši reprezentativac Ditmar Haman.

- Po meni, ne dolazi u obzir da nastavimo sa istim trenerom. Posle ovog debakla, ostalo nam je još samo 18 meseci do Evropskog prvenstva kod kuće. Bilo je jadno - rekao je Haman.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati