Fudbal

Direktno.rs

29. 11. 2022. 18:01 0

Senegal i Holandija u osmini finala!

Fudbalska reprezentacija Holandije pobedila je selekciju Katara rezultatom 2:0 (1:0) i tako sačuvala lidersku poziciju na tabeli grupe A. Luj van Gal nije želeo ništa da prepušta slučaju, pa je tako izveo snažan sastav, da pobedom sačuva prvo mesto i izbegne potencijalni duel sa Engleskom u osmini finala.

Holandija je povela u 26. minutu kada je ponovo zablistao neverovatni Kodi Gakpo. Njemu je loptu ostavio Klasen, a Gakpo je uneo u sredinu i sa nekih 18 metara pogodio ugao za 1:0. Mogla je Holandija da postigne još koji gol do poluvremena, Depaj je imao dve dobre šanse, ali nije bio dovoljno koncentrisan u završnici.Depaju je nedostajalo malo sreće i koncentracije i u 49. minutu kada je sa peterca gađao direktno u golmana, ali je na odbijenu naleteo Frenki de Jong i pogodio za 2:0. Holanđani su posle drugog gola spustili ritam, znajući da su sačuvali prvo mesto, pa je Van Gal uveo Jansena i Berghausa. Upravo su njih dvojica kombinovala u 68. minutu, ali je VAR signalizirao igru rukom u začetku akcije, pa je on poništen.

Do kraja nije bilo mnogo uzbuđenja, Holanađni su trošili vreme, čuvali energiju i osvojili važne bodove za potvrdu liderske pozicije. Holandija će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe grupe B, u subotu od 16.00, a kako stoje stvari, to će biti Iran ili SAD, pod uslovom da Englezi ne "kiksnu" sa Velsom. Te dve utakmice na programu su večeras od 20.00.Fudbaleri Senegala plasirali su se u osminu finala Mundijala u Kataru, pošto su pobedili su Ekvador sa 2:1 u trećem kolu grupe A na "Kalifa" stadionu u Dohi. Bio je ovo diretkan okršaj za drugo mesto, a Senegalci su bili bolji i zasluženo idu među 16 najboljih selekcija sveta. Senegalu, koji ovaj šampionat igra bez Sadija Manea, se vratilo za nesrećno ispadanje pre četiri godine u Rusiji, kada nije igrao osminu finala samo zbog toga što je imao veći broj žutih kartona od Japana.

Strelci za afrički tim bili su Ismaila Sar iz penala i kapiten Kalidu Kulibali, a gol za Ekvador dao je Mozes Kaisedo.

Na kraju takmičenja u grupi A, Holandija je prva sa 7 bodova, a dalje ide i Senegal sa 6. Eliminisani su Ekvador sa 4 boda i domaćin Katar sa sva tri poraza.

Sve je ovde bilo jasno uoči početka meča. Senegal je morao da pobedi, dok je Ekvadoru igrao i remi, pa su se ekipe tako i postavile od samog starta. Senegal je konstantno vršio pritisak, a Ekvador nije ličio na onaj tim koji je ostavio jak utisak na utakmicama sa Katarom i Holandijom. Povukao se i vrebao neku kontru, koju u prvom poluvremenu nije dočekao.Šampioni Afrike opsedali su gol Ekvadoraca, stezali obruč, uputili nekoliko opasnih udaraca sa distance, najbiliži pogotku bili su Gana Gej u trećem i Dija u osmom minutu, a čvrsti blok predstavnika Južne Amerike popustio je u 42. minutu. Ismaila Sar je bio u prodoru, ušao u kazneni prostor, gde ga je na nepropisan način zaustavio Inkapije. Sudija Klermon Turpan je bez razmišljanja pokazao na belu tačku, a precizan sa 11 metara je u 44. minutu bio upravo Sar, za 0:1.

Holandija – Katar 2:0

(Gakpo 26, De Jong 49)

Stadion: Al Bajt, Al Kor, Katar. Sudija: B. Gasama.

Holandija: Nopert, Ake, Van Dajk, Timber, Blind, De Jong, De Run, Damfris, Klasen, Gakpo, Depaj. Selektor: Luj van Gal

Katar: Baršam, Mohamad, Pedro Migel, Kuki, Hasan, Ahmed, Al Hajdos, Madibo, Hatem, Almoez Ali, Afif. Selektor: Sančez Bas.

Ekvador – Senegal 1:2

(Kaisedo 68 – Sar 44, Kulibali 70)

Stadion: Kalifa, Doha, Katar: Sudija: Turpan C.

Ekvador: Galindez, Estupinan, Hinkapi, Tores, Presijado, Kaisedo, Franko, Valensija, Plata, Estrada. Selektor: Alfaro G.

Senegal: Mendi, Sabali, Kulibali, Jakobs, Dialo, Kis, Gej, Ndiaj, Gej, Sar, Dia. Selektor: Sise A.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati