Fudbal

Direktno.rs

27. 11. 2022. 16:34 11

Piksi: Nisam znao ko će da igra protiv Brazila!

Fudbaleri Srbije će u ponedeljak (11 sati) pokušati da dođu do prve pobede na Mundijalu, pošto su u drugom kolu grupe G igraju protiv Kameruna. Uoči duela sa "lavovima" selektor naše reprezentacije Dragan Stojković Piksi je govorio o zdravstvenom stanju ekipe, porazu od Brazila, ali je i naveo da "nije znao ko će igrati protiv Brazilaca".

Na samom početku obraćanja Piksi je govorio o zdravstvenom stanju ekipe.

- Situacija je mnogo bolja što se tiče igrača. Veoma važna utakmica s obzirom na to da smo krenuli porazom i mi i Kamerun. Pripremićemo meč na najbolji mogući način i videćemo ko je bolji - rekao je Stojković.

Na meču protiv "karioka" nije mogao da računa na Filipa Kostića.

- Da budem precizniji, nisam prezadovoljan, situacija nije odlična. Ali sam zadovoljan u odnosu na ono što smo imali pre nekoliko dana, i to me raduje. Kostić je poslednja dva treninga odradio sa ekipom i biće u konkurenciji. Raduje me i intezitet kojim je radio. Spreman je da odigra utakmicu, u kondiciji je i mogu da računam na njega, što nije bio slučaj pre tri, četiri, ili pet dana.

Nakon prvog meča selektor nije bio zadovoljan stanjem ekipe.

- Napravljena je analiza za sve nas u svim aspektima. Kako prvo, tako i drugo poluvreme. U drugom delu je bio problem taj da smo se previše trošili ni za šta. Statistika pokazuje da smo pretrčali više od Brazila, a ispalo je da tih pola sata u drugom delu nismo postojali. Imali smo loš pas, 160 izgubljenih lopti... Ali, nismo bili kompletna ekipa na terenu, imali smo te lične probleme i nisam mogao da izađem sa najboljim mogućim timom. Nisam znao ko će igrati protiv Brazila. Totalno drugačija bi slika bila, verujte mi. To što smo uradili u poslednja dva dana me raduje. Igrači su pozitivno odgovorili u fizičkom i tehničkom smislu i to je valjda pokazatelj da se vraćamo kada je najpotrebnijem - rekao je selektor "orlova" i naglasio:

- Što se fizike tiče... Od dolaska u Katar smo imali sedam, osam igrača koji nisu bili u trenažnom procesu. Nisam mogao to javno da govorim jer bi onda ceo svet znao o čemu se radi. Mene je to brinulo i, ako se sećate, nekome je pitao pre nekoliko dana gde je osmeh na mom licu. Sada znate razlog, samo što ne mogu javno da pričam. Na kraju krajeva, osmeh se polako vraća.

Govorio je selektor Srbije i o izjavi Tijaga Silve, koji je rekao da "Piksi nije dobro analizirao Brazlce".

- Nisam čitao stvarno štampu ovih dana, mislim da je to najbolje jer možete svakakve stvari da vidite, tako da nema potrebe za tim. Treba da dođe do kritika, to nije problem, ali može da dođe do toga da neko kaže neku glupost koja može da utiče na tim. Dobar je on igrač, ali lako mu je da igra sa povređenim Mitrovićem. Da je Mitrović bio 100 odsto spreman, ne verujem da bi tako pričao. Inače, kako je rekao to da je trebalo bolju analizu da napravimo? Mogu da vam pokažem papir od 15. novembra, pogodili smo tim Brazila. Nisu nas iznenadili, jedino mi je žao što nismo imali igrače na 100 odsto. Uz sav respekt prema Brazilu, bila bi drugačija priča.

A onda je Piksi govorio i o meču sa Kamerunom, koji "orlovi" moraju da dobiju ako žele da ostanu u trci za osminu finala.

- Da li ćemo biti ofanzivni? Bićemo, verovatno. Da bi se postigao gol moraš i da napadaš. Kao tim moramo delovati i u defanzivi. Moramo da budemo kompaktna ekipa koja zna šta radi na terenu. Stanje igrača me puno raduje u ovom momentu. Da li će Mitrović i Vlahović početi, ili neće, videćete sutra. Ne mogu da govorim o sastavu, ali znam ko će igrati. Nemam dilemu i to je velika razlika u odnosu na utakmicu protiv Brazila kada nisam znao ko će da igra. Do zadnjeg momenta nismo mogli da napravimo tim. Sada je drugačija situacija. Što se Kameruna tiče, Srbija poštuje svoje protivnike. Snažna ekipa koja može da napravi problem bilo kome. Gledao sam meč protiv Švajcarske, moglo je da ode na obe strane, Kamerun je dobra ekipa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati