Fudbal

Direktno.rs

26. 11. 2022. 21:58 2

Argentina je živa - Mesi je to!

Fudbaleri Agentine porazili su 2:0 Meksiko u drugom kolu grupe C Svetskog prvenstva u Kataru.

Na stadionu "Lusail" nismo videli mnogo toga lepog večeras, ali jesmo trenutak "magije" jednog od najboljih igrača svih vremena Lionela Mesija kojim je rastužio uporne Meksikance i udahnuo novi život bledim Argentincima, a onda i majstorstvo mladog Enca Fernandeza za radost "gaučosa". U prvom poluvremenu zanimljivije je bilo na tribinama nego na terenu. Sjajnu atmosferu navijača nisu ispratili fudbaleri obe ekipe, a osim puno oštrih startova videli smo samo tri udarca ka golu.Prvi je uputio štoper Meksika Montes nakon centaršuta iz slobodnog udarca,drugi Mesi direktno iz "slobodnjaka", ali bez posla za golmane Martineza i Očou, a najbliži pogotku bio je Lautaro Martinez u 40. minutu kada je šutirao glavom preko gola. "Gaučosi" su u drugo poluvreme ušli sa željom da se napokon nametnu protivniku, ali su u tome teško uspevali. U 50. minutu Mesi je krenuo u karakterističan prodor, a na putu ka golu faulirao ga je Gutijerez. Desetka Argentine preuzela je odgovornost, ali je veoma loše šutirao iz slobodnog udarca.

Trenutak zbog kojeg je vredelo gledati ovaj meč dogodio se u 64. minutu. Činilo se da će Argentinci protraćiti još jedan napad, a onda je Di Marija uposlio Mesija koji je primio loptu na ivici kaznenog prostora i uputio majstorski udarac po zemlji u donji levi ugao Očoinog gola, ispružio se koliko je dugačak iskusni čuvar mreže Meksika, ali nije mogao ništa. Argentina je povela sa 1:0. Posle postignutog pogotka "gaučosi" su se napokon probudili. Šest minuta kasnije pokušao je i rezervni desni bek Molina, ali je njegov udarac završio pored gola.Pitanje pobednika rešeno je u 87. minutu. Mesi je odložio loptu do rezerviste Enca Fernandeza, fudbaler Benfike driblingom pronašao poziciju za udarac i postigao pogodak za ogromnu radost Južnoamerikanaca kojima je "pao kamen sa srca". Pre poslednjeg kola u kojem se sastaju Argentina - Poljska i Meksiko - Saudijska Arabija sve ekipe imaju šansu da se nađu u osmini finala Mundijala. Poljska je prva u grupi sa četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija imaju po tri, a Meksko samo jedan bod.

Argentina – Meksiko 2:0 (0:0)

(Mesi 64, Fernandez 87)

Stadion: Lusail; Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Argentina: Martinez – Montijel (od 63. Molina), Otamendi, Martinez, Akunja – Rodrigez (od 57. Fernandez), De Pol, Makalister – Mesi, Di Marija, Martinez (od 63. Alvarez)

Meksiko: Očoa – Alvarez (od 66. Himenez), Montes, Moreno, Arauho, Galjardo – Erera, Gvardado (od 42. Gutijerez), Čavez – Lozano, Vega (od 66. Antuna)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati