Fudbal

Direktno.rs

26. 11. 2022. 16:05 0

Poljska pobedila Saudijce, prvi gol Levandovskog na SP

Fudbalska reprezentacija Poljske upisala je prvu pobedu na Mundijalu, pošto je danas, uz dosta sreće, pobedila Saudijsku Arabiju rezultatom 2:0. Heroj Poljaka bio je Vojčeh Ščensni koji je odbranio penal pri rezultatu 1:0 i imao još nekoliko odličnih intervencija. Fudbaleri Saudijske Arabije pokazali su da pobeda nad Argentinom nije bila slučajna. Od samog početka su bili tim sa jasnijom idejom, dok su Poljaci bili potpuno bezidejni, kao i u prvom kolu protiv Meksika.

Tim Ervea Renara je imao i više prilika pred golom, u 13. minutu Kano je imao šansu, Ščensni je odlično odbranio. Saudijci su nastavili da dominiraju, imali su jasan plan, brzo su išli u napad, bez mnogo komplikacija, a Poljaci su jedino mogli da ih zadrže oštrim faulovima zbog čega su i dobili tri brza žuta kartona.

Ipak, jedna lošija postavka u odbrani bila je dovoljna za prvi i jedini udarac Poljaka u okvir gola za 1:0. Posle brze akcije po desnoj strani, Meti Keš je pronašao Levandovskog koji je na gol-aut liniji jedva stigao loptu i odmah uvideo usamljenog Zjelinskog na petercu i proigrao ga za 1:0.U nadoknadi vremena, koja je trajala čak 10 minuta zbog mnogo prekida, Saudijci su imali šansu da izjednače, ali je Ščensni sjajno zaustavio penal Al Davsarija. Prethodno je Bjelik nespretno oborio igrača Arabije, a sudija posle VAR provere pokazao na belu tačku. Ščensni je pročitao njegov udarac, ali je potom maestralno zaustavio i odbitak na koji je naleteo Al Brik.

U drugom poluvremenu igra se dodatno rasplamsala i to na obe strane, ali je Saudijska Arabija bila ta koja je diktirala tempo. Saudijci su ređali šanse, u 55. minutu ponovo je zablistao Ščensni, odbranio je novi udarac Al Davsarija posle jednog karambola u petercu, a onda su lopte preko gola slali Al Buraikan i Kano. Poljaci su uspevali da uzvrate samo iz kontri, ali su u 63. i 66. minutu bili veoma blizu drugom golu, pošto su Saudijce sačuvale prečka i stativa. Prvo je Milik glavom pogodio prečku, da bi tri minuta kasnije Levandovski stigao ispred lopte pre golmana i pogodio stativu.

Saudijska Arabija je u jednom trenutku imala posed lopte 75 odsto, potpuno je dominirala i delovala duplo bolje od Poljaka, koji su u 77. minutu imali opet sreće. Al Malki je gađao sa nekih 8 metara, lopta je prohujala pored stative. Nažalost po njih, kazna je usledila u 82. minutu, Levandovski je ukrao loptu poslednjem igraču odbrane i potom lako pogodio za 2:0. U samom finišu Levandovski je imao još jedan zicer, izašao je sam na golmana, koji je odbranio njegov udarac.Poljaci su tako upisali važne bodove i sada sa četiri zauzimaju prvo mesto, Saudijska Arabija ima tri, a u drugom meču ove grupe večeras od 20.00 sastaju se Argentina i Meksiko.

Poljska – Saudijska Arabija 2:0 (1:0)

(Zjelinski 39, ELvandovski 82)

Stadion: Edukejšn siti; Sudija: Vilton Sampajo

Poljska: Ščesni, Keš, Glik, Kivior, Berežinski, Bjelik, Krihovja, Milik, Zjelinski, Frankovski, Levandovski.

Saudijska Arabija: Alovais, Abdulhamid, Al Amri, Abdulajhi, Alburajk, Kano, Al Malki, Al Nežei ,Al Brikan, Al Davsari,Al Šehri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati